Predavanje „Finansijska i poslovna pismenost u sportu za sportiste i trenere“ na Sajmu sporta

Parallax Leaf - OKS

Olimpijski komitet Srbije u saradnji sa partnerima iz nacionalnih olimpijskih komiteta Slovenije, Austrije, Litvanije, Odbojkaškog saveza Severne Makedonije, Univerziteta u Ljubljani i Evropske olimpijske akademije Vas poziva na radionicu u okviru projekta „Finansijska i poslovna pismenost u sportu za sportiste i trenere“ koji je finansiran iz programa Erasmus+, a u originalu nosi naziv ”Financial and Business Literacy in Sport for Athletes and Coaches”, skraćeno “FB-LS”.

 

 

Ovaj projekat se bavi problemom niske finansijske i poslovne pismenosti sportista i trenera, što može doprineti problemima sportskog integriteta, manipulaciji, nameštanju takmičenja itd. Sportisti i treneri sa finansijskim problemima lakša su meta organizovanog kriminala i kriminalnih elemenata. Posledice mogu biti u vezi sa finansijama i donošenjem odluka tokom i nakon karijere sportiste, gubitka reputacije i svega što je sportista stekao tokom sportske karijere.

 

Cilj projekta je kreiranje materijala za obuku i edukaciju sportista i trenera, stvaranje IT alata za onlajn učenje za unapređenje finansijske i poslovne pismenosti sportista i trenera.

 

Radionica će se održati u petak 22.09. sa početkom u 14:30 časova, u restoranu Jezero na Adi Ciganliji, a glavni predavač će biti ekspert iz Slovenije, Miha Urek. Gospodin Urek, bivši profesionalni rukometaš, vodeći je stručnjak u Evropi u oblasti finansijskog obrazovanja profesionalnih sportista. Radi kao finansijski edukator i finansijski savetnik sa više od 15 godina iskustva. Autor je prvog programa finansijske pismenosti za profesionalne sportiste u svetu pod okriljem Međunarodnog olimpijskog komiteta čiji je osnovni cilj uspostavljanje uspešnog sistema edukacije o upravljanju ličnim finansijama profesionalnih sportista. Takođe, autor je i knjige „The Winning Mindset” – vodič za životni stil i upravljanje finansijama savremenog profesionalnog sportiste.

 

Olimpijski komitet Srbije godinama sprovodi program „Karijera posle sporta“, pa nam je veoma drago da sportistima i trenerima ponudimo i projekat “FB-LS”, koji može biti od koristi i tokom i nakon završetka sportske karijere.