Prethodnica Misije OKS otputovala u Oran na Mediteranske igre

Parallax Leaf - OKS

Prethodnica Misije OKS otputovala je rano jutros u Oran gde će od 25. juna do 6. jula 2022. godine biti održane Mediteranske igre. Šefica Misije OKS Nataša Janković je sa jednim delom administrativaca Misije, kao i delom lekarskog tima otputovala za Oran sa beogradskog aerodroma „Nikola Tesla“, gde će po dolasku imati seriju tehničkih sastanaka sa organizatorima oko detalja vezanih za dolazak i boravak srpskih sportista, transport, treninge, kao i ostalih logističkih pojedinosti.

 

Odlazak prethodnice Misije na Mediteranske igre Oran 2022

 

„U narednih nekoliko dana do dolaska naših sportista, naša glavna preokupacija biće da pripremimo sve što je vezano za smeštaj i boravak naših sportista u Mediteranskom selu, kao i da im obezbedimo maksimalne uslove kako bi oni mogli da budu upućeni isključivo na svoje sportske nastupe i ostvarivanje kvalitetnih rezultata. U prvim satima nakon našeg dolaska, očekuje nas serija sastanaka sa predstavnicima Organizacionog komiteta Mediteranskih igara kako bismo zadužili smeštaj, ugovorili prve treninge za naše sportiste i obezbedili neophodnu logistiku za njihov prihvat prilikom dolaska u Alžir“rekla je neposredno pred odlazak Nataša Janković.

 

Oran_algeria, panorama

 

Prvi sportisti Srbije doći će u Mediteransko selo kroz samo nekoliko dana, a našu Misiju već 23. juna očekuje ogroman posao oko prihvata sportista obzirom da tog dana u večernjim časovima sleće čarter let sa našim Timom. I ovoga puta, naša šefica Misije nije propustila priliku da se zahvali na saradnji svim nacionalnim granskim sportskim savezima čiji će sportisti nastupiti u drugom po veličini gradu u Alžiru.

 

„Naš je utisak da su se domaćini svojski potrudili da sve pripreme za održavanje uspešnih Mediteranskih igara. Svesni smo velikih izazova sa kojima su se organizatori susretali u godinama iza nas, što uključuje i odlaganje Igara za godinu dana usled pandemije virusa Covid 19. Ipak, sigurni smo da će Organizacioni komitet potvrditi nadaleko čuvenu gostoprimljivost Alžira. Ovo takmičenje je za nas u Olimpijskom komitetu Srbije veliki test tokom kojeg ćemo probati sve procedure i usluge koje planiramo da obezbedimo sportistima i tokom Olimpijskih igara u Parizu za dve godine“, istakla je Nataša Janković.

 

Prema već utvrđenom planu puta, velika grupa sportista Srbije će krenuti čarter letom put Alžira 23. juna u 23:05 časova iz Beograda, dok će jedna manja grupa sportista (badminton, gimnastika, jedrenje i stoni tenis) krenuti redovnim letom preko Rima istog dana, ali u ranim jutarnjim časovima u 06:45 časova.

 

Mediteranski tim Srbije u ovom trenutku ima 151 kvalifikovanih sportista koji će predstavljati našu zemlju u Alžiru.