Prethodnica Misije OKS otputovala u Tokio

Parallax Leaf - OKS

Prethodnica Misije OKS otputovala je večeras u Tokio gde će se od 23. jula do 8. avgusta održati XXXII Olimpijske igre.

Šef misije Nataša Janković je sa svojim zamenikom, kao i delom lekarskog osoblja otputovala letom preko Istanbula za Tokio, gde će po dolasku imati seriju tehničkih sastanaka sa organizatorima oko detalja vezanih za dolazak i boravak srpskih sportista, transport, treninge, kao i ostalih logističkih stvari.

– Naš glavni zadatak biće da pripremimo sve u delu Olimpijskog sela u kojem će odsesti naši olimpijci, i da im obezbedimo uslove kako bi mogli da se fokusiraju samo na svoj nastup i što bolji rezultat. Takođe, imaćemo nekoliko sastanaka sa predstavnicima Međunarodnog olimpijskog komiteta i Organizacionog komiteta „Tokio 2020“ kako bi bili sigurni da su do kraja ispunjeni svi bezbednosni protokoli u vezi sa zaštitom od infekcije virusom COVID-19, kao i logistički uslovi za treniranje naših sportista i nastupe na takmičenjima – rekla je Nataša Janković.

Prvi sportisti doći će u Olimpijsko selo kroz samo nekoliko dana, a Nataša Janković se zahvalila se na saradnji svim nacionalnim sportskim savezima koji će imati učesnike u Tokiju.

– Ovo će definitivno biti Igre drugačije od svih prethodnih, ovoga puta zbog strogih kovid protokola koji će biti na snazi. Najbitnije je da svi sportisti budu zdravi i zaštićeni od infekcije virusom COVID-19, što je preduslov za njihov nastup na OI. Svi smo uložili ogromne napore da sprovedemo u delo ovaj logistički jako izazovan projekat – napomenula je Nataša Janković.

Sportisti koji će sledeći krenuti put Japana jesu reprezentativci Srbije u basketu 3×3. Oni poleću sa beogradskog aerodroma u ponedeljak rano ujutru, ali će prve dane provesti u Karatsuu, gde će biti u pripremnom kampu, nakon čega će se pred početak Igara pridružiti ostalim srpskim olimpijcima u Selu.

Olimpijski tim Srbije u ovom momentu broji 85 kvalifikovanih sportista koji će predstavljati našu zemlju u Tokiju.