Pretrčano preko 14.500 kilometara u TreninGO izazovu “Trčim za školu”!

Parallax Leaf - OKS

Završen je izazov „Trčim za školu“ u kojem su svi učesnici putem TreninGo mobilne aplikacije birali škole kojima su donirali pretrčane kilometre, i tako pomogli da osvoje vredne nagrade u vidu sportske opreme i rekvizita za unapređenje nastave fizičkog vaspitanja.

TreninGo izazov „Trčim za školu” organizovali su Olimpijski komitet Srbije, Ministarstvo omladine i sporta, Savez za školski sport Srbije i EU Delegacija u Srbiji, uz pomoć programa Evropske unije Erazmus Plus.

 

UKUPNO PRETRČANO PREKO 14.500 KILOMETARA

 

Izazov je završen 13. novembra u 18 časova, a učesnici širom Srbije pokazali su veliko interesovanje, pa je ukupno pretrčano preko 14.500 kilometara.

Prema podacima na sajtu Evropska nedelja sporta, najviše kilometara je sakupljeno za EŠ „Stana Milanović” iz Šapca koja je osvojila prvo mesto sa 8549.92 km. Na drugom mestu je TŠ „Ivan Sarić” iz Subotice sa 3539.32 km, dok je OŠ „Svetozar Marković” iz Leskovca sa 1311.85 km zauzela treće mesto.

 

 

Nagrade za tri najbolje škole obezbedila je EU Delegacija u Srbiji – sportsku opremu i rekvizite u vrednosti od 300.000 dinara za prvo mesto, 200.000 dinara za drugo mesto i 100.000 dinara za treće mesto.

U ovogodišnjem izdanju TreninGO izazova „Trčim za školu”, koji je zvanično započeo 26. septembra tokom Evropske nedelje sporta i događaja „Be Active Noć” na Tašmajdanu,  učestvovalo je 10 škola sa teritorije Republike Srbije kojima je neophodna pomoć kako bi unapredili nastavu fizičkog vaspitanja.

Ukupan broj trkača koji su kroz TreninGO mobilnu aplikaciju uzeli učešće u ovoj fizički aktivnoj i društveno odgovornoj akciji je 956, a sama aplikacija je preuzeta ukupno 8800 puta.

 

TRENINGO JEDINSTVENA APLIKACIJA

 

Mobilna aplikacija „TreninGO” je aplikacija Olimpijskog komiteta Srbije koja ima za cilj da motiviše korisnike da budu aktivni, da redovno vežbaju i žive zdravim načinom života. Kako bi pronašli najbolju lokaciju za vežbanje i unapredili svoje fizičko stanje korisnici mogu da pretražuju više od 120 staza za trčanje i teretana na otvorenom širom Srbije. Prema ličnom fitnes nivou, korisnici mogu da odaberu višemesečne treninge i vežbe pogodne za zatvoren i otvoren prostor. Za različite vrste treninga dostupni su statistički podaci i moguće je praćenje sopstvenih rezultata. Treninzi sa olimpijcima i sportski izazovi omogućavaju korisnicima da uče od šampiona, ali i da se takmiče u trčanju i svojim učešćem doprinesu društveno korisnim akcijama. Aplikacija korisnicima pomaže da unaprede svakodnevne navike, planiraju treninge i postignu lične fitnes ciljeve. Korisnicima su dostupne i informacije vezane za sport, zdravu ishranu i opremu. Ono što posebno izdvaja ovu aplikaciju su promotivni treninzi i saveti srpskih olimpijaca koji će mladima dati primer za zdrav i aktivan stil života i podstaći ih da se bave sportom.