Reprezentacija Srbije na finalnom turniru Dejvis kupa u Malagi!

Parallax Leaf - OKS

Finalni turnir Dejvis kupa 2023 održaće se u Malagi u periodu od 21. do 26. novembra. Reprezentacija Srbije u sastavu Dušan Lajović, Miomir Kecmanović, Laslo Đere i Hamad Međedović predvođena najboljim teniserom sveta, Novakom Đokovićem, jedan je od favorita za osvajanje druge „salatare“ u istoriji.

 

Reprezentacija Srbije na finalnom turniru Dejvis kupa u Malagi!
VALENCIA, SPAIN – SEPTEMBER 16: Team of Serbia pose for a picture after reaching the Final 8 in Malaga during the 2023 Davis Cup Finals Group Stage at Pabellon Fuente De San Luis on September 15, 2023 in Valencia, Spain. (Photo by Aitor Alcalde/Getty Images for ITF)

 

Pre tačno 13 godina, Viktor Troicki je doneo pobednički poen Srbiji protiv Francuske i odveo Srbiju na vrh sveta. Sada, kao selektor reprezentacije Srbije, Troicki priprema naše tenisere da ponove uspeh iz 2010. kada je jedna sjajna generacija srpskih tenisera stigla do “salatare” u Beogradskој areni.

 

Na finalnom turniru Dejvis kupa 2023, reprezentaciju Srbije činiće petorica sjajnih tenisera, i to, najbolji igrač sveta Novak Đoković, Laslo Đere, Dušan Lajović, Miomir Kecmanović i Hamad Međedović.

 

Reprezentacija Srbije igraće u četvrtfinalu Dejvis kupa protiv Velike Britanije, koja će biti oslabljena u tom duelu. Naime, selektor ove selekcije Leon Smit neće moći da računa na Endija Marija koji će zbog povrede ramena morati da propusti susret sa našim teniserima.

 

Duel između Srbije i Velike Britanije na programu je u četvrtak, 23. novembra od 16.00 časova, a pobednik će se u polufinalu sastati sa boljim iz duela Italija – Holandija.

 

U preostala dva četvrtfinala sastaju se: Kanada – Finska (21.11) i Češka – Australija (22.11).