Rukometašice zaustavljene u prvoj fazi takmičenja

Parallax Leaf - OKS

 

 

Na poslednjem kontinentalnom šampionatu za rukometašice koji se održao u Sloveniji, Severnoj Makedoniji i Crnoj Gori, naše rukometašice završile su sa nastupima nakon tri odigrana meča. Srbija je igrala u Grupi B u Celju, u Zlatorog dvorani, sa selekcijama Danske, Švedske i Slovenije.

 

 

Uroš Bergar, selektor, odabrao je sledeći sastav za ovo Evropsko prvenstvo, i to:

Golmani: Jovana Risović, Kristina Graovac, Jelena Đurašinović;

Leva krila: Sanja Radosavljević, Aleksandra Stamenić, Nataša Ćetković

Pivoti: Marija Petrović, Edita Nuković, Katarina Bojičić

Desna krila: Ana Kojić, Nataša Lovrić, Jovana Bogojević

Bekovi: Jovana Stoiljković, Jovana Kovačević, Teodora Majkić, Kristina Liščević, Jelena Lavko, Anđela Janjušević

 

 

rukometašice završile nastupe nakon tri odigrana meča
Team Serbia, Serbia vs Denmark, EHF 2022 Women’s Euro – Slovenia, North Macedonia, Montenegro, Celje, Slovenia, 06.11.2022, Mandatory Credit © Jozo Cabraja / kolektiff

 

 

Prvi meč Srbije, na otvaranju Evropskog prvenstva, bio je protiv Šveđanki. Srbija je poražena od reprezentacije Švedske rezultatom 27:21 (14:19). Na samom početku utakmice, Šveđanke su vodile rezultatom 7:3 u 13. minutu, ali je selekcija Srbije uspela ubrzo da se približi sa 8:7. Nakon 30 minuta igre, Šveđanke nastavljaju sa dobrom igrom i prave opet primetnu razliku 14:9 gde se do kraja utakmice vodila snažna borba. Nakon 40. minuta švedska je dvocifrenom razlikom nagovestila ishod utakmice, ali naša ekipa ipak nije uspela da promeni ishod dobre igre Šveđanki.

 

 

Naredni meč reprezentativke Srbije igrale su protiv selekcije Danske. Odlika skandinavskih rukometašica je brzina, koja je i u ovom meču bila presudna kao i u prethodnom, protiv Šveđanki. Danske rukometašice su u startu nametnule svoj tempo, pa je na poluvremenu rezultat bio 18:11, što je do samog kraja utakmice držalo protivnice u igri. Kako je meč odmicao, protivnice su uvećavale razliku a finalni ishod bio je 33:22.

 

 

Poslednjeg dana takmičenja za ekipu Srbije dočekala je ekipa Slovenije. U dvorani „Zlatorog“ naše devojke su bile dominantnije u samom početku utakmice, pa sa dva gola prednosti su završile prvo poluvreme (15:13). Nakon pauze, igračice Slovenije uhvatile su ritam i preokrenule igru u svoju korist. Reprezentacija Srbije je nekoliko puta bila blizu da dostigne rezultat rivalki, ali do samog kraj a nisu uspele, te su protivnice ostvarile pobedu rezultatom 27:24.