Oran 2022

Sastanak Šefova Misija za Mediteranske igre Oran 2022

Parallax Leaf - OKS

Predstavnici Olimpijskog komiteta Srbije, menadžer za promociju olimpijskih vrednosti Nataša Janković i menadžer za pripremu i organizaciju misija Mikio Fukuda, učestvuju na sastanku Šefova Misija za Mediteranske igre koji se održava u alžirskom gradu Oranu.

 

Grad Oran

 

U alžirskom gradu Oranu, domaćinu Mediteranskih igara 2022, ovog vikenda održaće se sastanak Šefova Misija. Na ovom okupljanju predstavnika nacionalnih olimpijskih komiteta koji učestvuju na Mediteranskim igrama, predstavnici Organizacionog komiteta predstaviće status priprema različitih segmenata u organizaciji Mediteranskih igara.

 

Pored prezentacija različitih funkcionalnih oblasti, učesnici sastanka će obići sportske objekte na kojima će biti održana takmičenja, kao i Mediteransko selo u kojem će sportisti boraviti. Imajući u vidu da je ovaj sastanak Šefova Misija prvi ovakav sastanak od početka pandemije Covid 19 virusa koji neće biti održan virtuelnim putem, već na mestu održavanja Igara, naši predstavnici imaće prilike da razgovaraju sa domaćinima o svim pojedinostima koje su od značaja za pripremu nastupa i boravka naše delegacije u Alžiru iduće godine.

 

Mediteranske igre u Oranu trebalo je da budu održane 2021. godine, ali su pomerene za godinu zbog odlaganja Olimpijskih igara u Tokiju. Novom odlukom, Mediteranske igre Oran 2022 biće održane od 25. juna do 5. jula 2022. godine. Alžirski grad Oran dobio je domaćinstvo XIX Mediteranskih igara odlukom Generalne skupštine Međunarodnog komiteta Mediteranskih igara održane 2015. godine. Oran će biti drugi grad u Alžiru koji će biti domaćin Mediteranskih igara nakon glavnog grada Alžira u kojem je ovo takmičenje održano 1975. godine.