Šestoro naših veslača na Svetskom kupu u Lucernu

Parallax Leaf - OKS

Šestoro naših veslača takmičiće se na Svetskom kupu u Lucernu. Treća, ujedno i završna regata ovogodišnjeg Svetskog kupa u veslanju održaće se od 7. do 9. jula 2023. godine u švajcarskom gradu Lucernu. Srbiju će na ovom takmičenju predstavljati šestoro sjajnih sportista, među kojima i naš proslavljeni dvojac Martin Mačković i Miloš Vasić.

 

Martin Mačković Miloš Vasić
Martin Mačković i Miloš Vasić, foto: MN Press

 

Serija Svetskog kupa u veslanju 2023. biće završena trećom i poslednjom regatom u nizu koja će biti održana na Rotsee, „Jezeru bogova“, u Lucernu. Više od 700 veslača, svetskih šampiona i osvajača olimpijskih medalja, takmičiće se u 16 klasa čamaca na III Svetskom kupu u veslanju 2023. Ovo će biti poslednja velika međunarodna trkačka prilika za mnoge države pre najvažnijeg Svetskog prvenstva u veslanju 2023. u septembru.

 

Reprezentacija Srbije na Svetskom kupu u Lucernu biće sastavljena od 1 veslačice i 5 veslača. U posadi M2- našu zemlju predstavljaće uigrani tandem Martin Mačković i Miloš Vasić. Pored njih, u ženskom skifu predstavljaće nas naša jedina predstavnica u ženskoj konkurenciji na ovom takmičenju, bronzana sa Evropskog prvenstva Jovana Arsić. S druge strane, u muškom skifu Srbiju će predstavljati Nikolaj Pimenov, osvajač bronzane medalje sa prvog Svetskog kupa u 2023. Pored toga, našu zemlju će u dubl skulu predstavljati Aleksandar Filipović i Aleksandar Beđik, osvajači bronzane medalje sa I Svetskog kupa u Zagrebu.

 

Rezultate možete pronaći na sledećem linku: https://worldrowing.com/event/2023-world-rowing-cup-iii/