Sinančeviću 7. mesto u finalu Olimpijskih igara

Parallax Leaf - OKS

Srpski bacač kugle Armin Sinančević zauzeo je 7. mesto u finalu Olimpijskih igara.

 

U veoma jakoj konkurenciji Armin je uspeo da na svojim debitantskim Igrama osvoji respektabilnu poziciju u finalu i najavi da u budućnosti možemo da očekujemo još bolje rezultate.

 

Arminov najbolji hitac u finalu iznosio je 20.89 metara. Zlatnu medalju osvojio je Amerikanac Rajan Kruzer čiji hitac je iznosio 23.30 metara.

 

Sinančević ističe da je zadovoljan rezultatom na svojim prvim Olimpijskim igrama.

Naravno da sam zadovoljan, ali mogu sigurno mnogo bolje. Međutim, ne danas, jer sam se osećao mnogo iscrpljeno. To je i posledica toga što je plan bio da u putu ne spavamo uopšte da bih ovde spavao noću. Ali, nisam uspeo ovde da sklopim nekoliko sati, teško sam se privikao na vremensku razliku. Veliko je sedmo mesto, finale Olimpijskih igara. Posle prva tri hica mislio sam da ću doći do 21.50. Verovao sam da sam danas toliko vredeo. Ali, za više sigurno nisam, jer nemam formu kao što sam imao pre mesec dana, kada sam na treninzima bacao preko 22 metra. Tada sam se nadao da ću se ovde boriti za medalju. Sedmo mesto u ovoj konkurenciji je ipak uspeh. Mislim da je to za debitanta veliko. Idemo dalje, videćemo se narednih godina. Moram više da treniram – sumirao je utiske Sinančević.

 

Ovime je učešće naših atletičara završeno na XXXII Letnjim Olimpijskim igrama u Tokiju.

 

Danas su i naši kajakaši završili takmičenje. Milica Starović je u jednosedu trke na 500 metara osvojila 12. mesto u ukupnom plasmanu, dok je Strahinja Stefanović u trci na 200m zauzeo 11. poziciju.

 

Sutra nastupa karatistkinja Jovana Preković u kategoriji do 61kg, aktuelna evropska šampionka. Takođe, Olimpijski tim Srbije sutra očekuju i tri polufinalna meča.

 

Košarkašice se sastaju sa selekcijom SAD, kao i naše odbojkašice, dok će rival srpskim vaterpolistima u polufinalu biti selekcija Španije.