Staša Gejo na 10. mestu na Svetskom kupu u Briksenu u sportskom penjanju

Parallax Leaf - OKS

Naša najbolja takmičarka Staša Gejo učestvovala je i završila je na 10. mestu na Svetskom kupu u Briksenu u sportskom penjanju. Nakon dva vezana Svetska kupa koja su održana prošlog meseca u Solt Lejk Sitiju u SAD, Međunarodna federacija za sportsko penjanje nastavlja sa svojom serijom Svetskih kupova sa petim turnirom u ovoj sezoni. Serija se vraća nazad u Evropu, a domaćin je italijanski grad Briksen. Takmičenje se održava ovog vikenda u periodu između 10. i 12. juna.

 

Staša Gejo (foto: www.stasagejo.com)

 

Ovaj Svetski kup je prvo takmičenje Međunarodne federacije za sportsko penjanje koje se održava u Italiji nakon što je 2019. godine održano Svetsko omladinsko prvenstvo u Arkou. Ovo je takođe prvi put da je ovaj italijanski grad domaćin jednog Svetskog kupa, obzirom da je Briksen do sada bio domaćin „samo“ Evropskog boldering kupa.

 

Naša najbolja takmičarska Staša Gejo nastupala je, kao i na prethodnim turnirima Svetskog kupa, u bolderu – disciplini koja predstavlja njenu specijalnost. Staša je na prethodnim izdanjima Svetskog kupa bila u samom vrhu. Na prvom turniru u Meiringenu Staša je osvojila 6. mesto u finalu. Nakon toga, u Seulu je za malo ostala bez medalje zauzevši 4. mesto. Konačno, u Solt Lejk Sitiju je prvo zauzela 8., a nekoliko dana kasnije 11. mesto. Ovi rezultati garantovali su da će Staša i ovog puta biti jedan od najozbiljnijih kandidata za visok plasman.

 

Staša Gejo (www.stasagejo.com)

 

U kvalifikacijama koje su održane u petak, Staša Gejo zauzela je 7. mesto što ju je dovelo u polufinale takmičenja koje je održano u subotu, 11. juna od 11.00 časova. Staša Gejo uspešno je nastupala u polufinalu ovog takmičenja, ali nije uspela da dođe do finala. Ona je nakon finala koje je održano istog dana u večernjim časovima od 20:00 časova u konačnom plasmanu završila na 10. mestu. Staša je na ovaj način nastavila kontinuitet kvalitetnog nastupa i plasmana na najjačim takmičenjima u organizaciji Međunarodne federacije za sportsko penjanje.