Staša Gejo

Staša Gejo na Svetskom kupu u Insbruku

Parallax Leaf - OKS

Naša najbolja takmičarka Staša Gejo učestvuje na Svetskom kupu u Insbruku u sportskom penjanju koji je počeo juče i traje do 26. juna. Nakon dva vezana Svetska kupa koja su održana prošlog meseca u Solt Lejk Sitiju u SAD i Svetskog kupa u Briksenu, Međunarodna federacija za sportsko penjanje nastavlja sa svojom serijom Svetskih kupova sa šestim turnirom u ovoj sezoni. Serija se nastavlja u Evropi, a domaćin je austrijski grad Insbruk. 

 

Staša Gejo

 

Naša Staša Gejo je u jučerašnjim kvalifikacijama u bolderu podelila prvo mesto sa takmičarskom iz Japana, Futaba Itom i na taj način pokazala da se nalazi u vrhunskoj formi pred polufinale i finale koje će biti održano u petak, 24. juna 2022. godine. Polufinale ženskog boldera održava se od 13.00 časova, dok će se finale u ovoj disciplini održati u večernjim časovima od 19.45.

 

Staša Gejo (www.stasagejo.com)

 

Podsećamo da je naša najbolja takmičarska Staša Gejo nastupala, kao i na prethodnim turnirima Svetskog kupa, u bolderu – disciplini koja predstavlja njenu specijalnost. Staša je na prethodnim izdanjima Svetskog kupa bila u samom vrhu. Na prvom turniru u Meiringenu Staša je osvojila 6. mesto u finalu. Nakon toga, u Seulu je za malo ostala bez medalje zauzevši 4. mesto. Konačno, u Solt Lejk Sitiju je prvo zauzela 8., a nekoliko dana kasnije 11. mesto. Konačno, u italijanskom Briksenu osvojila je 10. mesto. Ovi rezultati, kao i prvo mesto u kvalifikacijama prvog dana Svetskog kupa u Insbruku, garantuju da će Staša i ovog puta biti jedan od najozbiljnijih kandidata za visok plasman.