Sutra počinju Evropsko prvenstvo u veslanju i Evropska olimpijska kvalifikaciona regata u Segedinu

Parallax Leaf - OKS

Segedin će u periodu od 25. do 28. aprila 2024. godine biti domaćin Evropskog prvenstva u veslanju i evropske olimpijske kvalifikacione regate. Reprezentaciju Srbije na prvenstvu Evrope u Segedinu činiće 4 veslača i 1 veslačica, dok će u kvalifikacionoj regati za plasman na Olimpijske igre u Parizu boje Srbije braniti jedan veslač, i to Nikolaj Pimenov.

 

Nikolaj Pimenov, foto: Starsport

 

Ukupno 476 veslačica i veslača će se u Segedinu, u periodu od 25. do 28. aprila, u jakoj konkurenciji nadmetati za titulu evropskog šampiona. Reprezentaciju Srbije na Evropskom prvenstvu činiće ukupno 5 takmičara. U disciplini dvojac (M2-), našu zemlju predstavljaće Dušan Slavnić i Viktor Pivač. Srbiju će na ovoj veslačkoj smotri u skifu (W1x) predstavljati Jovana Arsić koja je u septembru prošle godine na Svetskom prvenstvu u Beogradu osvojila kvotu za Olimpijske igre u Parizu 2024, dok će u muškom dubl skulu (M2x) nastupiti Aleksandar Beđik i Matija Rajković.

 

Segedin će takođe biti domaćin veslačke evropske olimpijske kvalifikacione regate kao zasebnog događaja. Na ovom takmičenju će učestvovati jedan naš veslač, i to Nikolaj Pimenov, koji će se u skifu boriti za kvotu za učešće na Olimpijskim igrama u Parizu.

 

Trke će početi u četvrtak, 25. aprila u 08.30 po srednjeevropskom vremenu sa evropskom olimpijskom kvalifikacionom regatom i nastavljaju se trkama Evropskog prvenstva od 09.45 po srednjeevropskom vremenu. Polufinale i finale održaće se u subotu 27. i nedelju 28. aprila. Finale Evropskog prvenstva u veslanju 2024 će se prenositi uživo na www.worldrowing.com.