Sutra počinju Mediteranske igre, vaterpolisti prvi na borilištima!

Parallax Leaf - OKS

Sutra počinju XIX Mediteranske igre Oran 2022, a naši vaterpolisti prvi će se naći na borilištima! Najveći deo našeg Mediteranskog tima u kasnim sinoćnim časovima otputovao je čarter letom sa beogradskog aerodroma „Nikola Tesla“ na Mediteranske igre u Oranu. Sportistkinje i sportisti iz sportskih grana vaterpolo, karate, rvanje, boks, rukomet, odbojka i boćanje, stigli su u Oran nekoliko minuta iza 03.00 časova ujutru po vremenu u Srbiji.

 

Odlazak Mediteranskog tima Srbije

 

Pored ove grupe, juče ujutru je redovnom linijom iz Beograda preko Rima još jedna grupa sportista otišla za Alžir, tako da je Mediteransko selo u Oranu od jutros prilično ispunjeno sportistima iz Srbije.

 

Odlazak Mediteranskog tima Srbije

 

U Oranu će sutra, 25. juna početi XIX Mediteranske igre, a pre svačane veremonije u nekoliko sportova već će početi takmičenja. Srbiju će na Mediteranskim igrama predstavljati ukupno 151 sportista, a prvi na borilište izlaze vaterpolisti koji će od 13.00 časvoa odigrati meč prvog kola u grupi B protiv ekipe Slovenije. Pored naše reprezentacije i Slovenije, u grupi B nalaze se još i Francuska, Crna Gora i Portugal.

 

Odbojkaška reprezentacija Srbije

 

Ceremonija otvaranja XIX Mediteranskih igara održaće se na Olimpijskom stadionu u Oranu sa početkom u 20.00 časova (po lokalnom vremenu), odnosno u 21.00 časova po vremenu u Srbiji. Zastavu Srbije u defileu nacija nosiće osvajač srebrne medalje sa Olimpijskih igara u Tokiju 2020, strelac Damir Mikec.