Svetski kup u sportskom penjanju završen, naši takmičari bez plasmana

Parallax Leaf - OKS

Završen je Svetski kup u sportskom penjanju u Kopru, u organizaciji Međunarodne federacije sportskog penjanja (IFSC). Održan je u periodu od 2. do 5. septembra kao sastavni deo međunarodnog kalendara takmičenja, a najbolji sportisti takmičili su se u disciplini lead.

 

Srbija je imala tri predstavnika, Stašu Gejo, Milicu Marjanović i Igora Veselića.  Naša najbolja takmičarka Staša Gejo završila je takmičenje na 11. mestu.

„Ova polufinalna ruta u Kopru bila je veoma teška, a opet tako lepa i nekako tečna. Ako ste otključali pravi tok, mogli biste da pređete na sledeći odeljak. Zaglavila sam sa nekim brzim izvlačenjima koja su me zaustavila na 27+, ali se ispostavilo da je to bilo prilično ok, smestivši me na 11. mesto, što je moj najbolji rezultat na vodećem svetskom prvenstvu do sada. Ova ruta mi je omogućila da naučim više o svom radu nogu i pozicioniranju kukova. Bio je to čaroban trenutak otkrića za mene, da vidim kako mogu da kontrolišem svoje telo da bih pronašla najbolje rešenje iz nevolje. Uživala sam u svakom trenutku ove rute i ovog dana“ – rekla je Staša na svom Instagram nalogu.

 

Na 50. mestu takmičenje je završila naša Milica Marjanović, dok je prvoplasirana bila takmičarka iz Japana,  Ai Mori. Druga je bila Janja Gabarnet iz Slovenije, a trećeplasirana bila je Bruk Rabotou iz Amerike.

U muškoj konkurenciji, Igor Veselić je bio na 51. poziciji a na prvom mestu Luka Potočar iz Slovenije. Drugoplasirani na ovom takmičenju bio je Saša Lehman iz Švajcarske, a na drugom mestu bio je Janik Flohe iz Nemačke.