Petoro naših tenisera na US Open-u!

Parallax Leaf - OKS

Petoro naših tenisera na US Open-u! US Open, četvrti i poslednji teniski grend slem turnir u sezoni, održava se u Njujorku od ponedeljka, 29. avgusta do nedelje, 11. septembra 2022. godine. Srbiju će na ovom takmičenju predstavljati petoro sjajnih sportista, i to: Miomir Kecmanović, Filip Krajinović, Laslo Đere, Dušan Lajović i Aleksandra Krunić.

 

Dušan Lajović

 

Boje Srbije na ovogodišnjem US Open-u će u muškom singlu braniti Miomir Kecmanović, Filip Krajinović, Laslo Đere, Dušan Lajović, a u ženskoj konkurenciji Aleksandra Krunić.

 

Naš najbolji teniser, Novak Đoković, osvojio je tri puta US Open (2011, 2015 i 2018. godine). Ove godine neće nastupati na ovom turniru zbog nemogućnosti da uđe u zemlju usled politike federalne vlade koja se tiče nevakcinisanih građana koji nisu građani SAD.

 

Filip Krajinović

 

Filip Krajinović počinje turnir protiv Australijanca Alekse de Minora u ponedeljak, 29. avgusta, od 17.00 časova.

 

US Open
Laslo Đere

 

U utorak, 30. avgusta, zakazani su mečevi od 17.00 časova: Laslo Đere će nastupiti u meču protiv Rusa Andreja Rubleva, Miomir Kecmanović će u prvom kolu igrati protiv Amerikanca Lernera Tiena, dok će se Dušan Lajović na meču sastati sa Amerikancem Džensonom Bruksbijem.

 

US Open
Aleksandra Krunić

 

Aleksandra Krunić će igrati u prvom kolu protiv Ruskinje Eline Avanesjan u ponedeljak, 29. avgusta, od 04.15 časova.

 

Na linku možete ispratiti raspored i rezultate takmičenja:

 

https://www.usopen.org/en_US/scores/schedule/schedule8.html