Viktor Nemeš: U Budimpeštu po vizu za Tokio

Parallax Leaf - OKS

U Budimpešti se od 18. do 21. marta održavaju evropske kvalifikacije u rvanju za plasman na Olimpijske igre u Tokiju. Srbija već ima dve osvojene kvote u grčko-rimskom stilu za Igre koje nas očekuju ovoga leta, a njih su izborili Mate Nemeš u kategoriji do 67 kg, kao i Mihail Kajala u kategoriji do 97 kg. U rvanju slobodnim stilom kvotu je osvojio Stevan Andrija Mićić u kategoriji do 57 kg.

 

Na takmičenju u Budimpešti kvotu za plasman na Olimpijske igre u Tokiju pokušaće da osvoje još tri rvača grčko-rimskim stilom iz naše zemlje. Viktor Nemeš u kategoriji do 77 kg, Zurab Datunašvili u kategoriji do 87 kg i Boban Živanović u kategoriji do 130 kg.

 

U svakoj kategoriji kvotu za plasman na OI osvajaju takmičari koji se nađu u finalu, a Viktor Nemeš u Bumpeštu putuje sa jasnim ciljem – da što pre obezbedi vizu za Tokio.

– U petak putujemo u Budimpeštu, dok je subota definitivno najvažniji dan za mene. Prepodne nas očekuju merenja, a zatim počinje i takmičenje. Konkurencija je kao i uvek ozbiljna, ali ne bih da izdvajam nikoga posebno. Fokusiran sam maksimalno na sebe, i na svoj učinak, i moj cilj jeste da na ovom takmičenju osvojim kvotu za OI. Biće još prilike, sa obzirom na to da nas očekuju i svetske kvalifikacije koje se održavaju u Sofiji u maju, ali ja bih želeo da na ovom takmičenju izborim finale i vizu za Tokio kako bih imao dovoljno vremena da se pripremim fizički i psihički za Olimpijske igre – izjavio je Viktor Nemeš za sajt Olimpijskog komiteta Srbije.

 

Nemeš, koji je učestvovao 2016. godine na Olimpijskim igrama u Riju napominje da se već navikao na uslove takmičenja koje sa sobom nosi pandemija virusa COVID-19.

– Moramo se prilagoditi uslovima koji su nastali, tako da nas očekuje tesitranje pred polazak na takmičenje, kao i testiranje prilikom samog dolaska u Budimpeštu. Nakon evropskih kvalifikacija planiram da se vakcinišem pošto nam je Olimpijski komitet Srbije, zajedno sa Ministarstvom omladine i sporta, dao tu opciju koju želim da je iskoristim i spreman i zdrav dočekam sledeća takmičenja, i nadam se, Olimpijske igre u Tokiju – jasan je Nemeš.

 

Evropske kvalifikacije u rvanju održavaju se u Budimpešti se od 18. do 21. marta, a po dva najbolja takmičara koji u svakoj težinskoj kategoriji izbore plasman u finale, osvojiće i kvotu u svojoj kategoriji za plasman na Olimpijske igre u Tokiju.