Završen 11. Sajam sporta na Adi Ciganliji

Parallax Leaf - OKS

 

Ljubitelji sporta i rekreacije i ove godine su mogli da se upoznaju sa različitim sportovima koji su bili predstavljeni na 11. Sajmu sporta koji se održao na Adi Ciganliji od 23. do 25. septembra. Organizator ovog tradicionalnog događaja je Sportski savez Srbije uz pokroviteljstvo Ministarstva omladine i sporta.

 

 

završen sajam sporta

 

 

Olimpijski komitet Srbije je na svom štandu predstavio razne programe, igre i radionice približavajući sport i olimpijske vrednosti prisutnima. Stalna postavka na sva tri dana bile su „Igra memorije“, „Olimpijski kviz“, „X/O igra“, i „TreninGO“ trening na kojem se moglo vežbati sa trenerom i kroz bazične vežbe upoznati sa mobilnom aplikacijom „TreninGO“. Radionica pilatesa sa profesionalnim trenerom na štandu OKS-a okupila je ljubitelje vežbanja nešto laganijeg intenziteta.

 

 

završen sajam sporta

 

 

Pored igara zabavnog karaktera, predstavljen je i program  „Karijera posle sporta“  u okviru kojeg sportisti na osnovu svojih afiniteta mogu otkriti potencijalne karijere izvan sporta. Oko 700 učesnika se fotografisalo na „Olimpijskom mozaiku“ gde se kompletiranjem fotografije slala podrška našim olimpijcima na putu za „Pariz 2024“. Jedna od zanimljivih postavki bio je „Scream booth“ – aktivacija u okviru koje su najmlađi navijali glasno za Tim Srbija.

 

 

završen sajam sporta

 

 

Na sajmu je ove godine održan je i fudbalski turnir humanitarnog karaktera „Diplomate za decu“, koji je bio deo „Sportskog izazova za Beograd“ u okviru Evropske nedelje sporta. Organizator je bila Delegacija EU u Srbiji, a donacije su išle Dečijoj klinici u Tiršovoj. Više od 20 prijavljenih ekipa diplomata i međunarodnih organizacija je uzelo učešće. Izraženom timskom igrom, tim Olimpijskog komiteta zauzeo je treće mesto. Ispred njih bila je ekipa EBRD (tim Evropske banke za obnovu i razvoj), a prvoplasirani su ekipa iz Libije.

 

 

završen sajam sporta

 

 

Jedna od aktivnosti koje je organizovao Olimpijski komitet Srbije bio je i panel pod nazivom „Penjanje na Olimp“. Roksanda Atanasov je iz svog ugla na emotivan način dočarala prisutnima kako  je izgledao put do uspeha sa evropskom, svetskom i olimpijskom šampionkom u karateu, Jovanom Preković. Dirljiva priča o odrastanju, prvim sportskim koracima iz doba Jovaninog vrtića u Aranđelovcu, pa sve do Olimpijskog zlata u Tokiju 2020. Roksanda je u toku svog izlaganja iznela kako su podrška, vera i konstantni rad recept za uspeh i razvoj jednog sportiste, kako na putu do zlatne medalje, tako i na putu razvoja kvalitetnog čoveka.

 

 

 

 

Sportski duh učesnika Sajma sporta pokazao je još jednom kako ujedinjeni možemo da doprinesemo zajednici, a osmesi na licima dece na terenima i štandovima pokazatelj su da je i ove godine sajam uspešno organizovan.