Ženska rukometna reprezentacija Srbije danas počinje pohod na OI u Tokiju

Parallax Leaf - OKS

Ženska rukometna reprezentacija Srbije danas igra prvi meč na kvalifikacionom turniru za plasman na Olimpijske igre u Tokiju. Prvi rival naše selekcije biće Rusija, u meču koji se igra o 20 časova u mađarskom Đeru.

 

Reprezentativke Srbije su juče su otputovale u Đer, gde se održava turnir na kojem učestvuju još i Rusija, Kazahstan i Mađarska. Sa ovog turnira plasman na Olimpijske igre u Tokio ostvariće dve prvoplasirane ekipe.

 

Selektor Ljubomir Obradović put Đera je poveo sledeće igračice koje će pokušati da izbore olimpijsku vizu:

 

 

Najiskusnija srpska reprezentativka, Katarina Tomašević, optimista je pred duele koji bi našu reprezentaciju mogli da dovedu do najveće svetske sportske smotre posle  Seula 1988. godine.  Tomašević je u izjavi za sajt Rukometnog saveza Srbije pak naglasila da večerašnji susret sa aktuelnim olimpijskim šampionkama neće biti nimalo lak.

– Tri dana smo radili na pripremi za Rusiju i Mađarsku. Akcenat smo stavili na odbranu, u današnjem rukometu to je ključni faktor uspeha. Ako sprovedemo u delo sve što smo uvežbavali do kraja, biće kako treba.  Na otvaranju nas čekaju olimpijske šampionke, što će samo po sebi biti najteža utakmica. U 24 sata igramo dve jako teške utakmice. To je otežavajuća okolnost za nas. Mađarice igraju sa Kazahstanom i čekaju nas odmorne. Moramo da budemo spremne na sve. Uvek je ogroman motiv da se igra za reprezentaciju. Bez obzira kako igraš u klubu, totalno je drugačiji osećaj kada dođeš i nastupaš za svoju zemlju.

 

Utakmica sa Rusijom igra se večeras od 20 časova uz direktan prenos na Drugom programu RTS-a.

 

 

Raspored mečeva kvalifikacionog turnira u Đeru:


Petak, 19. mart:

17.00 Mađarska – Kazahstan
20.00 Rusija – Srbija

Subota, 20. mart:
17.30 Mađarska – Srbija
20.30 Rusija – Kazahstan

Nedelja, 21. mart:
17.30 Srbija – Kazahstan
20.30 Mađarska – Rusija

 

FOTO: Rukometni Savez Srbije