Ženska rukometna reprezentacije se okupila pred kvalifikacioni turnir za OI

Parallax Leaf - OKS

Ženska rukometna reprezentacija Srbije okupila se u nedelju uveče u sportskom centru Fudbalskog saveza Srbije u Staroj Pazovi. Zbog klupskih obaveza i utakmica koje su se igrale tokom vikenda, planirano je da ekipa bude u kompletnom sastavu u ponedeljak uveče, dok je prvi trening zakazan za isti dan u prepodnevnim časovima.

 

Ovim okupljanjem započeta je jako bitna i jasna misija koja je pred našom ženskom rukometnom selekcijom – plasman na Olimpijske igre u Tokiju.

 

Ženska rukometna reprezentacija naše zemlje nije se našla na Olimpijskim igrama još od 1988. godine, a prema izjavi selektora Ljubomira Obradovića koju je dao za sajt Rukometnog saveza Srbije, naše igračice su spremne da ugrabe istorijsku šansu koja im se pružila.

– Ovo je ogromna prilika da se uđe u istoriju. Olimpijske igre su san svake devojčice i dečaka kada spoznaju šta je sport. Sigurno je da su devojke svesne i znaju da im je ovo krune karijere. Imamo dobru priliku, moramo biti na nivou naših najboljih izdanja. Nadam se odlasku u Tokio. I kada odemo, da ne stanemo na tome „otišli smo“. Ova ekipa, ako je zdrava i kompletna, ima velike šanse za medalju. To je moje mišljenje. Ne smemo da se uplašimo pobede ili bilo čega – jasan je selektor Obradović.

 

Trenažne aktivnosti u Staroj Pazovi trajaće od danas do četvrtka, kada naše najbolje rukometašice kreću put mađarskog Đera. Prvi meč koji očekuje naš nacionalni tim u okviru kvalifikacionog turnira za Olimpijske igre u Tokiju biće izuzetno zanimljiv jer se u petak rukometašice Srbije sastaju sa aktuelnim olimpijskim šampionom, selekcijom Rusije (Petak , 20 časova).

 

Jovana Lavko ističe da u ekipi vlada odlična atmosfera i da devojkama ne manjka samopouzdanja i volje da se izbori viza za Tokio.

– Sve devojke su izuzetno motivisane i spremne da ispunimo cilj.  Trebalo bi da nastavimo gde smo stali u Japanu na Svetskom prvenstvu. Vratila nam se Dragana Cvijić, što je veliki plus. Verujem da ćemo proći kvalifikacije. Verujem da to možemo. Bićemo fokusirane, daćemo sve od sebe, za svaku loptu ćemo se bacati i boriti. Čeka nas teška utakmica sa Ruskinjama, ali ne bi trebalo previše značaja da im dajemo. Svaka utakmica će biti teška sama po sebi. I ona sa Kazahstanom će biti teška. U sve tri utakmice moramo da damo sve od sebe, pa kako bude. Domaćinstvo ne igra veliku ulogu, igra se bez publike i to je veliki minus za Mađarice. Naravno da će se osećati nadmoćnije jer su kod kuće, ali i sama sam igrala mnogo puta u toj hali, tako da se i sama tamo osećam kao kod kuće – rekla je Jelena Lavko u izjavi za sajt Rukometnog saveza Srbije.

 

Raspored mečeva kvalifikacionog turnira u Đeru:


Petak, 19. mart:

17.00 Mađarska – Kazahstan
20.00 Rusija – Srbija

Subota, 20. mart:
17.30 Mađarska – Srbija
20.30 Rusija – Kazahstan

Nedelja, 21. mart:
17.30 Srbija – Kazahstan
20.30 Mađarska – Rusija