Zimski Evropski olimpijski festival mladih u Vukatiju odložen za mart 2022. godine

Parallax Leaf - OKS

Nakon zahteva koji su Evropskim olimpijskim komitetima poslali Olimpijski komitet Finske i Organizacioni komitet zimskog Evropskog olimpijskog festivala u Vukatiju, Izvršni komitet EOK-a doneo je odluku da se ovaj događaj odloži za period od 20. do 25. marta 2022. godine.

 

Izuzetak će činiti turnir u hokeju u muškoj konkurenciji, koji će biti održan u prvobitnom terminu (Od 12. do 17. decembra 2021. godine), kako bi najbolji igrači Evrope imali priliku da učestvuju. Svi ostali sportovi, kao i hokej u ženskoj konkurenciji na programu će se naći u martu 2022. godine.

 

Odluka o odlaganju zimskog Evropskog olimpijskog festivala u Vukatiju doneta je zbog sigurnosti svih sportista i učesnika, zbog pandemije virusa COVID-19 koja i dalje traje u Evropi, kao i zbog vremenskih uslova koji će vladati u severnom delu Finske, a koji će u martu 2022. godine pogodovati zimskim sportovima kao što su skijanje i snoubording zbog veće količine snega.

 

Ovo je drugo odlaganje zimskog EYOF-a u Vukatiju. Održavanje zimskog Evropskog olimpijskog  festivala mladih u Vukatiju u Finskoj prvobitno je odloženo sa februara na decembar 2021. godine kako bi se svi sportisti kao i oni uključeni u organizaciju takmičenja zaštitili od pandemije virusa COVID-19.