Zlato za Maricu Perišić, bronza za Milicu Žabić na Grand prix-u u Lincu!

Parallax Leaf - OKS

Na Grand prix turniru u džudou koji je održan u Lincu u periodu od 8. do 10. marta 2024. godine, Marica Perišić okitila se zlatnom medaljom u kategoriji do 57 kg, dok je Milica Žabić osvojila bronzano odličje u kategoriji preko 78 kg.

 

Grand prix u Lincu

 

U pohodu na najsjajnije odličje, Marica Perišić je ostvarila pet pobeda. U prvom kolu, Marica je bila slobodna, a u drugom kolu bila je bolja od Fatjone Kasapi. Potom, u osmini finala, naša džudistkinja je pobedila Francuskinju Klo Deviktor, dok je u četvrtfinalu savladala takmičarku iz Turske Ozlem Jildiz. U polufinalu, Perišić je bila bolja od džudistkinje iz Japana Kane Setoguči, a u finalu je pobedila Holanđanku Juli Beurskens i tako se okitila zlatnom medaljom.

 

Grand prix u Lincu

 

Milica Žabić je u prvom kolu bila slobodna, dok je u drugom kolu pobedila Austrijanku Mariju Holvart. U četvrtfinalu, Milica je bila bolja od Holanđanke Karen Stevenson, ali je u polufinalu izgubila od takmičarke iz Brazila Beatriz Suze. U borbi za bronzu, naša džudistkinja pobedila je takmičarku iz BiH Larisu Cerić.