Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić posetio izložbu ,,Veoma francuski život“ koja je posvećena predsedniku OKS Božidaru Maljkoviću

Parallax Leaf - OKS

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić posetio je izložbu „Veoma francuski život“ koja je posvećena predsedniku OKS Božidaru Maljkoviću. U Francuskom institutu u Beogradu 16. marta otvorena je izložba pod nazivom „Veoma francuski život“ posvećena predsedniku Olimpijskog komiteta Srbije i proslavljenom košarkaškom treneru , Božidaru Maljkoviću.

 

Izložbu je danas posetio i predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić koji je upravo u društvu predsednika Olimpijskog komiteta Srbije Božidara Maljkovića obišao kompletnu postavku.

 

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić i predsednik OKS Božidar Maljković

 

Pored predsednika Republike Srbije Aleksandra Vučića, izložbu je posetio i ministar sporta Zoran Gajić. Oni su u društvu ambasadora Republike Francuske u Srbiji, NJ.E. Pjera Košara, direktora Francuskog instituta Stanislasa Pjera i selektorke ženske košarkaške reprezentacije Srbije Marine Maljković pogledali dokumentarni film „Božidar Maljković, veoma francuski život“!

 

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić u poseti izložbi predsednika OKS Božidara Maljkovića

 

Prolazeći pored trofeja, dresova, ali i različitih memorabilija, Božidar Maljković prisetio se svojih najvećih trenerskih uspeha, dok se zajedno sa predsednikom Aleksandrom Vučićem osvrnuo i na momente koji su obeležili njegov profesionalni život, sa posebnim osvrtom na njegov rad u Francuskoj.

 

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić i predsednik OKS Božidar Maljković

 

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić izrekao je komplimente na račun predsednika Olimpijskog komiteta Srbije i istakao da je izložba „Veoma francuski život“ na najbolji način predstavila javnosti uspehe koje je Božidar Maljković postigao, kao i da je ponosan što poznaje ličnost poput njega.

 

Izložba je otvorena za posetioce do 12. aprila 2024. godine.