Aleksandra Perišić brani boje Srbije na finalu Grand prix-a u tekvondou!

Parallax Leaf - OKS

Finale Grand prix turnira u organizaciji Svetske tekvondo federacije održaće se 2. i 3. decembra 2023. godine u Mančesteru. Ovo takmičenje okupiće 128 najboljih tekvondista sveta, među kojima i mnoštvo osvajača olimpijskih medalja i svetskih i evropskih šampiona. Na finalu Grand prix-a u tekvondou, boje Srbije braniće prošlogodišnja vicešampionka sveta i aktuelna šampionka Evrope, Aleksandra Perišić.

 

Aleksandra Perišić

 

Mančester ima tu čast da bude domaćin finala Grand prix-a na kojem će se najbolji tekvondisti sveta u jakoj konkurenciji nadmetati za medalje, olimpijske bodove i novčanu nagradu. Ukupno 128 tekvondista iz 38 zemalja takmičiće se u četiri muške i četiri ženske olimpijske težinske kategorije. Finale Grand prix-a je važna stanica na putu do Olimpijskih igara u Parizu 2024. jer će sportisti koji učestvuju imati šansu da ostvare bodove za plasman na Olimpijske igre.

 

Srbiju će na finalu Grand prix-a u Mančesteru predstavljati prošlogodišnja vicešampionka sveta i aktuelna šampionka Evrope, Aleksandra Perišić. Našu Aleksandru nastup u težinskoj kategoriji do 67 kg očekuje u nedelju, 3. decembra.

 

Raspored takmičenja nalazi se na sledećem linku:

 

http://m.worldtaekwondo.org/competition/view.html?nid=140620&mcd=D32&sc=in

 

Nastup Aleksandre Perišić možete ispratiti putem linka koji se nalazi u nastavku teksta.

 

http://m.worldtaekwondo.org/competition/list.html?mcd=D32&sc=li

 

Nakon ovog takmičenja, biće podvučena crta na WT olimpijskoj rang listi. Pet najbolje rangiranih tekvondista u svakoj od osam težinskih kategorija (četiri po polu) plasiraće se na Olimpijske igre Pariz 2024. Naša sjajna Aleksandra trenutno se nalazi na 4. poziciji u kategoriji do 67kg sa osvojenih ukupno 363.34 poena.