Još dve medalje za Srbiju na Svetskom prvenstvu u rvanju! Ali Arsalan i Georgi Tibilov osvojili bronzana odličja!

Parallax Leaf - OKS

Na Svetskom prvenstvu u Beogradu, Ali Arsalan je osvojio bronzanu medalju u rvanju grčko-rimskim stilom u kategoriji do 72 kg, dok se Georgi Tibilov okitio bronzom u rvanju grčko-rimskim stilom u kategoriji do 63 kg.

 

 

U fantastičnoj borbi za bronzu u rvanju grčko-rimskim stilom u kategoriji do 72 kg, Ali Arsalan je za samo tridesetak sekundi pobedio Japanca Šingoa Haradu tehničkim tušem rezultatom 9:0. Na putu do bronzanog odličja, Arsalan je prvo savladao Iranca, Sorabija. Potom je u četvrtfinalu izgubio od Roberta Fritča iz Mađarske sa 13:10, iako je vodio sa 10:5. U repesažu, naš rvač je pobedio Jamola Jumabeava iz Uzbekistana, takođe tehničkim tušem sa 12:3, da bi u potpunosti zablistao u duelu sa bronzu.

 

 

U duelu za bronzu u rvanju grčko-rimskim stilom u kategoriji do 63 kg, Georgi Tibilov je pobedio Jermena Pogosjana sa 4:0. Georgi nije rivalu pružio priliku da mu pripreti i nadmoćno je stigao do medalje. U pohodu na medalju, Tibilov je prvo pobedio Poljaka Savilova, da bi u osmini finala savladao Iranca Muhamadija. U četvrtfinalu, naš rvač je pobedio Ivana Lizatovića iz Hrvatske, ali je u polufinalu izgubio od borca iz Azerbejdžana Mamadova.