Ambasador Japana ugostio zvaničnike Olimpijskog komiteta Srbije

Parallax Leaf - OKS

Ambasador Japana u Republici Srbiji, NJ.E. Takahiko Kacumata ugostio je u svojoj rezidenciji predsednika Olimpijskog komiteta Srbije Božidara Maljkovića, generalnog sekretara nacionalnog komiteta Đorđa Višackog i predsednika Komisije za međunarodnu sportsku saradnju Olimpijskog komiteta Srbije Ivana Mrkića.

 

Nakon Olimpijskih igara u Tokiju na kojima je Olimpijski tim Srbije osvojio rekordan broj medalja, ambasador Japana želeo je da lično čestita čelnicima Olimpijskog komiteta Srbije i da im se zahvali na jačanju prijateljskih odnosa između dve zemlje putem sporta.

 

Čelnici Olimpijskog komiteta Srbije još jednom su u razgovoru sa NJ.E. Kacumatom istakli zahvalnost Japanu i narodu Japana za organizovanje izuzetno logistički zahtevnih Olimpijskih igara u uslovima pandemije.

 

Pred sam polazak našeg tima na OI u Tokiju, NJ.E. ambasador Kacumata uručio je pismo dobrodošlice Olimpijskom timu Srbije u Japan, te je ovim sastankom nastavljena odlična saradnja OKS i ambasade Japana u Republici Srbiji.

 

Asistent za medije i kulturu Ambasade Japana Anđelka Dabović, Đorđe Višacki, NJ.E. Takahiko Kacumata, Božidar Maljković, Ivan Mrkić i Juki Ikoma, prvi sekretar Ambasade Japana