Andrej Barna isplivao još jednu olimpijsku normu!

Parallax Leaf - OKS

Andrej Barna je na Svetskom prvenstvu u Dohi isplivao olimpijsku normu u disciplini 50m slobodnim stilom. Na ovom takmičenju, Barna je i kao deo štafete 4×100 slobodnim stilom (Velimir Stjepanović, Uroš Nikolić, Andrej Barna i Nikola Aćin) osigurao vizu za Olimpijske igre u Parizu. Andrej Barna je član Tima Srbija za Olimpijske igre Pariz 2024 postao još prošle godine kada je na Prvenstvu sveta u Fukuoki isplivao normu za OI u disciplini 100m slobodno.  

 

Andrej Barna

 

Andrej Barna isplivao je fenomenalnu trku u polufinalu na 50m slobodnim stilom na Svetskom prvenstvu u Dohi. Ispunio je olimpijsku normu završivši trku u vremenu 21.89, ali se nije plasirao u finale. Njemu je za mesto u finalu nedostajalo 12 stotinki. Ovaj rezultat je novi državni rekord Srbije.

 

Na Svetskom prvenstvu u Dohi, muška plivačka štafeta 4×100 slobodno (Velimir Stjepanović, Andrej Barna, Nikola Aćin, Uroš Nikolić) ostvarila je vreme 3:14,42 i kao šesta ušla u finale, što je automatski značilo i plasman na Olimpijske igre. Velimir Stjepanović, Andrej Barna, Nikola Aćin i Uroš Nikolić tako će drugi put u ovom sastavu učestvovati na Olimpijskim igrama, posle Igara u Tokiju.

 

Plivač Andrej Barna postao je član Tima Srbija za Olimpijske igre Pariz 2024 još prošle godine kada je u kvalifikacijama Svetskog prvenstva u Fukuoki u disciplini 100m slobodnim stilom isplivao olimpijsku normu. Barna je trku na 100m slobodnim stilom isplivao u vremenu 48.20 i tako uspeo da rezerviše svoju kartu za Pariz.