Andrej Barna isplivao normu za Tokio

Parallax Leaf - OKS

Olimpijski tim Srbije danas je postao brojniji za još jednog člana koji će predstavljati našu zemlju na Olimpijskim igrama u Tokiju. 

 

Andrej Barna je 68. član našeg tima koji je izborio plasman na najveću planetarnu smotru vrhunskih sportista koja će se ovog leta održati u Tokiju od 23. jula do 8. avgusta.

 

 

Barna je na Evropskom prvenstvu u Budimpešti isplivao “A” normu u disciplini 100 metara mešovitim stilom. Naš plivač je u kvalifikacijama sa vremenom 48,17 zauzeo 4. mesto i tako uspeo da rezerviše svoju kartu za Tokio.

 

– Zadovoljan sam svojom jutarnjom trkom i srećan sam što sam na samom startu ostvario svoj cilj i isplivao normu za plasman na Olimpijske igre u Tokiju. Iskreno, posle jučerašnje štafete bio sam optimističan ulazeću u ovu trku i verovao u sebe. Jedan cilj je ispunjen, idemo dalje – rekao je za sajt Olimpijskog komiteta Srbije Barna nakon trke.

 

Barna se tako pridružio ostalim srpskim plivačima koji su isplivali norme za plasman na Olimpijske igre, a to su Velimir Stjepanović (200 metara slobodnim stilom), Vuk Čelić (800 metara slobodnim stilom), Anja Crevar (400 metara mešovitim stilom) i Čaba Silađi (100 metara prsno).

 

Kompletnu listu sportista koji su se kvalifikovali na Olimpijske igre u Tokiju možete pogledati OVDE