Angelina Topić ispunila normu za Olimpijske igre Pariz 2024!

Parallax Leaf - OKS

Naša najbolja mlada atletičarka Angelina Topić skokom uvis od 1,97 metara ispunila je normu za Olimpijske igre Pariz 2024 i zauzela drugo mesto na mitingu Dijamantske lige u Briselu.

 

Angelina Topić ispunila normu za Olimpijske igre Pariz 2024!

 

Naša talentovana skakačica Angelina Topić na pretposlednjem mitingu Dijamantske lige u sezoni 2023 održanom u Briselu skokom uvis od 1,97 m ispunila je olimpijsku normu i zauzela drugo mesto na ovom takmičenju. Takođe, ovim skokom postavila je i novi državni rekord u skoku uvis za žene.

 

Angelina Topić je sjajna mlada takmičarka koja već nekoliko godina svojim vanserijskim rezultatima pokazuje ogroman potencijal i kvalitet. Na prošlogodišnjem Svetskom prvenstvu za juniore u Kaliju osvojila je bronzanu medalju skokom od 1,93 m. Sjajna Angelina se u 2022. godini nije zaustavila na ovoj medalji, već je na Evropskom prvenstvu za mlade u Jerusalimu osvojila zlatnu medalju, a na Evropskom prvenstvu za seniore u Minhenu okitila se bronzanim odličjem. Pored toga, Angelina Topić je prošle godine nastupala i na Svetskom prvenstvu u dvorani u Beogradu gde je osvojila sjajno 9. mesto. Svi ovi rezultati nisu prošli nezapaženo ni na nivou Evropskih olimpijskih komiteta. Angelina Topić je u izboru Evropskih olimpijskih komiteta, a na predlog Olimpijskog komiteta Srbije, 2022. godine izabrana za najbolju mladu sportistkinju Evrope. Ovu sezonu, Angelina je sjajno započela osvojivši četvrto mesto na seniorskom Evropskom prvenstvu u dvorani u Istanbulu, a potom je na Evropskom prvenstvu za juniore održanom u Jerusalimu osvojila najsjajnije odličje.