Atletičarke Stela Ćuk i Saima Murić plasirale se u finale EYOF-a u Mariboru

Parallax Leaf - OKS

Trećeg takmičarskog dana Letnjeg Evropskog olimpijskog festivala mladih Maribor 2023, nastupili su naši sportisti u atletici, plivanju, džudou i odbojci. Atletičarke Stela Ćuk (troskok) i Saima Murić (1500m) plasirale su se u finale ovog takmičenja.  

 

 

Atletičarka Stela Ćuk izborila je plasman u finale u troskoku osvojivši 6. mesto u svojoj kvalifikacionoj grupi i 10. mesto u ukupnom plasmanu sa rezultatom 12.13. S druge strane, Saima Murić se direktno plasirala u finale trke na 1500m, budući da su kvalifikacije u ovoj disciplini otkazane usled nedovoljnog broja prijavljenih takmičarki.

 

 

Kabir Ziljkić zauzeo je 13. mesto u finalu trke na 1500m sa vremenom 3:59.16.

 

 

Tamara Prekajac osvojila je 4. mesto u svojoj kvalifikacionoj grupi i 14. mesto u ukupnom plasmanu sa rezultatom 25.59.

 

 

Odbojkaši Srbije izgubili su treću, poslednju utakmicu grupne faze takmičenja od reprezentacije Poljske sa 0:3 u setovima.

 

 

Džudista Pavle Petrović izgubio je u prvoj borbi u težinskoj kategoriji do 66kg od protivnika iz Švajcarske, Stevana Matisa Metina.

 

 

Plivač Justin Cvetkov osvojio je 4. mesto u finalu discipline 100m slobodnim stilom sa vremenom 50.73.

 

Muška štafeta 4×100 u sastavu Justin Cvetkov, Luka Jovanović, Nemanja Maksić i Strahinja Stančul zauzela je 4. mesto u grupi i 9. mesto u ukupnom plasmanu.

 

 

Katarina Ćorović zauzela je 7. poziciju u grupi i 34. mesto u ukupnom plasmanu u disciplini 200m slobodnim stilom.

 

 

Gimnastičarka Tara Drakulić zauzela je 75. poziciju u višeboju.

 

Kompletan raspored takmičenja i nastupa naših sportista za četvrtak, 27. jul, možete pronaći na linku – https://oks.org.rs/kalendar-takmicenja-teamserbia-27-jul-2023-eyof-maribor/