Ivana Vuleta

Atletska reprezentacija Srbije na Evropskom prvenstvu

Parallax Leaf - OKS

Srbiju će na Evropskom prvenstvu u Minhenu predstaviti 14 takmičara u atletici u više disciplina. U skoku udalj u ženskoj konkurenciji  imamo dve predstavnice, Ivanu Vuleta i Milicu Gardašević, a u muškoj konkurenciji nastupiće Lazar Anić i Strahinja Jovančević. U skoku uvis takmičiće se Angelina Topić. U bacanju kugle Srbiju predstavljaju Asmir Kolašinac i Armin Sinavčević. U bacanju koplja nastupa Adrijana Vilagoš, a u bacanju diska Dragana Tomašević. U trci na 400 m nastupiće Boško Kijanović, a Luka Trgovčević na 100 m preko prepona. Elzan Bibić se izborio za normu u dve discipline na 5000 i na 1500 m, ali se odlučio da će na prvenstvu učestvovati samo na 5000 m. Milana Tirnanić nastupiće u trci  na 100 m, a Anja Lukić  na 100 m preko prepona.

 

Ivana Vuleta
Ivana Vuleta

 

Evropsko prvenstvo u Minhenu počinje 15. Avgusta, a već prvog dana  nastupiće 7 naših atletičara u sledećim terminima:

U kvalifikacijama u bacanju kugle nastupaju Asmir Kolašinac i Armin Sinavčević u 10.00 časova. u 11.05 časova Milana Trninić će trčati u prvoj kvalifikacionoj grupi na 100m. Od 12.10 moći ćete da pratite kvalifikaciono takmičenje u skoku udalj gde će nastupiti Strahinja Jovančević i Lazar Anić. U grupi A kvalifikacija, u bacanju diska, nastupiće Dragana Tomašević od 18.15 časova. U drugoj kvalifikacionoj grupi na 400m, od 19.08 časova, takmičiće se Boško Kijanović.

 

Adriana Vilagoš
Adriana Vilagoš, Mediteranske igre Oran 2022

 

Na linku možete pratiti rezultate takmičenja naših reprezentativaca u atletici: https://results.mun.mev.atos.net/ECM2022/en/results/all-sports/nation-schedule-serbia.htm