Održana peta „BeActive noć“ na Tašmajdanu

Parallax Leaf - OKS

Preko 500 posetilaca ovogodišnje „BeActive noći“ u Tašmajdanskom parku uzelo je učešće u različitim aktivnostima poput fitness programa, trčanja i street workout-a uz muziku i svetlosne efekte koji su kreirali nezaboravnu atmosferu.

 

 

 

 

Događaj je otvorio Damir Štajner, izvršni direktor Olimpijskog komiteta Srbije koji je poželeo dobrodošlicu prisutnima i istakao koliko je važno baviti se sportom kako bismo sačuvali fizičko, duhovno i mentalno zdravlje. „Ovu Evropsku nedelju sporta započinjemo sa entuzijazmom i ambicijama da ćemo uspeti da animiramo veliki broj ljudi da se zainteresuju za neku fizičku aktivnost, da će tokom ove nedelje odlučiti da probaju neki od sportova i da će i sledeće, a i svake naredne nedelje nastaviti da se bave sportom. Zbog sebe, zbog svog zdravlja i zbog svog zadovoljstva. Olimpijski komitet Srbije će i ubuduće nastaviti predano da radi na tome da sport približi svima i učini ga dostupnim svakome. Iako je naša primarna delatnost briga o vrhunskom sportu, ne smemo zaboraviti ni decu, amatere i rekreativce. Zato smo i večeras tu, u parku Tašmajdan da na jedinstveni način sport približimo posetiocima svih generacija“- istakao je Štajner, i pozvao sve da se priključe i sutra na nekoj od aktivnosti u okviru „Urban sport festa“, koji će se održati u Silosima Beograda.

 

 

BeActive noć

 

 

Rekreativci okupljeni na Tašmajdanu mogli su da se oprobaju u raznim sportskim i fitness programima. Na samom početku uz plesne koreografije Sokolskog centra Beograd okupljeni oko bine su zaplesali, dok se grupa naših starijih sugrađana pridružila programu za treće doba i aktivnim vežbama sa trenerima.

 

 

BeActive noć

 

 

Na centralnoj bini fitness instruktori su se potrudili da demonstracijom vežbi podstaknu sve generacije da probaju neki od programa, kao što su: „Body Balance“, “Dance fitness“, „Pound“, „Power bands“ i „Full body workout“, „Shuffle dance“ i Les Mills Tone“.

Najmlađi učesnici okupili su se oko nekoliko zanimljivih aktivnosti poput „Olimpijskog časa“, „Igre memorije“ i mnogih drugih, a radionice oslikavanja lica za decu doprinele su šarenolikoj atmosferi jarkih boja ovog događaja. Prostor otvorene teretane Tašmajdana se večeras pretvorio u podijum za „Streetworkout challenge“ nadmetanje gde su takmičari svojom snagom i izdržljivošću dolazili do „BeActive“ poklon paketa.

 

 

BeActive noć

 

 

U toku večeri startovao je i „TreninGo“ izazov „Trčim za školu” u okviru kojeg će svi zainteresovani moći preko TreninGO mobilne aplikacije da doniraju svoje kilometre jednoj od 10 škola u Srbiji kojima je pomoć neophodna kako bi unapredili nastavu fizičkog vaspitanja. Pol Anri Prese, šef za informisanje, komunikaciju i medije EU Delegacije u Srbji pozvao je sve prisutne da uzmu učešće u izazovu i najavio da će prve tri škole sa najviše sakupljenih kilometara osvojiti nagrade od strane Evropske unije – sportsku opremu i rekvizite u vrednosti od 300.000 RSD za prvo mesto, 200.000 RSD za drugo mesto i 100.000 RSD za treće mesto. Izazov će trajati do 31. oktobra.

 

 

BeActive noć

 

 

U okviru „BeActive noći“ održana je i „BeActive noćna trka“ koja je nosila simboličan naziv „Prevaziđi prepreke“. Trka je bila štafetnog karaktera u paru, i trčalo se 2 puta po 800 metara. Ukupno je bilo preko dvesta učesnika a najbrži parovi u ženskoj, muškoj i mix kategoriji su osvojili pehare i vredne „BeActive“ poklone.

 

 

BeActive noć

 

 

Više informacija o Evropskoj nedelji  možete pogledati na sajtu www.evropskanedeljasporta.rs