BeActive noć na Tašmajdanu

Parallax Leaf - OKS

 

Poslednja nedelja septembra i ove godine biće u znaku Evropske nedelje sporta. U periodu od 23. do 30. septembra u preko 30 gradova širom Srbije biće organizovan niz sportskih događaja koji će za cilj imati promociju sporta i širenje svesti o važnosti fizičke aktivnosti bez obzira na starosnu dob, fizičku spremnost, kao i edukaciju građana o zdravom načinu života.

Olimpijski komitet Srbije je kreator jednog od glavnih događaja pod nazivom „BeActive noć“, koji će kao i prethodnih godina biti održan 24. septembra u jednom od najlepših parkova Beograda, Tašmajdanu.

 

 

BeActive noć

 

 

Ovaj događaj je pre svega namenjen mladima, a ideja je da se uz dobru muziku i puno svetlećih efekata kreira nezaboravna atmosfera i iskustvo za sve učesnike. Prisutni će imati priliku da se oprobaju u različitim fitness programima i street workout izazovu, kao i da učestvuju u „BeActive“ noćnoj štafetnoj trci 2x800m u paru, koja simbolično nosi naziv „Prevaziđi prepreke“.

Za najmlađe učesnike biće pripremljeni sportski poligoni na kojima će moći da se oprobaju u agilnosti i snalažljivosti. Za našu stariju populaciju biće organizovani posebni fitness program, kao i šetnje i vežbe istezanja sa trenerima.

 

 

BeActive noć

 

 

Iste večeri zvanično  će početi TreninGo izazov „Trčim za školu”, gde će svi zainteresovani kroz TreninGo aplikaciju biti u mogućnosti da doniraju svoje pretrčane kilometre nekoj od 10 škola iz Srbije kojima je neophodna pomoć u sportskoj opremi i rekvizitima za unapređenje nastave fizičkog vaspitanja. Za prve tri škole koje budu sakupile najviše kilometara EU Delegacija u Srbiji je obezbedila vredne nagrade. TreninGo izazov „Trčim za školu” trajaće od 24. septembra do 31. oktobra 2022. godine.

Ljubitelji street workout-a će na otvorenom vežbalištu moći da se oprobaju u različitim vežbama u tri nivoa opterećenja, ali i biti u prilici da od trenera nauče neke nove vežbe.

Pozivamo sve građane da uzmu učešće i oprobaju se u nekoj od brojnih aktivnosti:

Centralna bina 18-22h

Fitness programi:

–           Body balance

–           Dance fitness

–           Pound

–           Power bands

–           Full body workout

–           Shuffle dance

–           LesMills Tone

 

Pomoćna bina 18:30-20h

Vežbe za treće doba

 

Otvoreno vežbalište 18-21h

Street Workout Challenge

 

Tašmajdanska fontana 20-22h

BeActive noćna trka „Prevaziđi prepreke“

 

Prostor za šah 19-22h

Prateći program za decu

–           Olimpijski čas

–           Sportski poligoni

–           Body painting