Poseta predsednika Međunarodne bejzbol federacije Olimpijskom komitetu Srbije

Parallax Leaf - OKS

Olimpijsku kuću danas su posetili predsednik Međunarodne bejzbol federacije, gospodin Rikardo Frakari kao i predsednik Softbol saveza Srbije, Slobodan  Đurić; predsednik Bejzbol saveza Srbije, Milan Zonić i generalni sekretar Bejzbol saveza Srbije, Nikola Vučević. Delegaciju su ispred Olimpijskog komiteta Srbije dočekali potpredsednik Žarko Zečević i izvršni direktor Damir Štajner.

Gospodin Frakardi je u dvodnevnoj poseti Srbiji koju je iskoristio za sastanke u cilju realizacije projekta izgradnje terena za bejzbol u našoj zemlji uz podršku Međunarodne bejzbol federacije. U sklopu posete i u cilju realizacije ovog projekta, ostvarena je i poseta Olimpijskom komitetu Srbije. Na sastanku održanom u olimpijskoj kući, pored ove teme, bilo je reči o razvoju bejzbola i softbola u Srbiji, statutu ova dva sporta u međunarodnoj olimpijskoj porodici, kao i o sve većoj rasprostranjenosti ovog sporta širom sveta.

Potpredsednik Olimpijskog komiteta Srbije, gospodin Žarko Zečević istakao je da je ova poseta od izuzetne važnosti i zahvalio se predsedniku Frakariju na želji da pomogne i doprinese razvoju srpskog sporta. Žarko Zečević je istakao da su Bejzbol savez Srbije i Softbol savez Srbije važni članovi Olimpijskog komiteta Srbije, te da će Olimpijski komitet Srbije podržati realizaciju projekta izgradnje terena za bejzbol u Srbiji u okviru svojih ingerencija.