Božidar Maljković na proslavi Dana opštine Petrovac na Mlavi

Parallax Leaf - OKS

Predsednik Olimpijskog komiteta Srbije Božidar Maljković prisustvovao je proslavi Dana opštine Petrovac na Mlavi koja je održana u ponedeljak, 6. juna 2022. godine. Proslavu je obeležila svečana sednica koje je održana u u Srednjoj školi „Mladost“. Tom prilikom, predsednik Maljković primio je nagradu za poseban doprinos razvoju sporta opštine Petrovac na Mlavi .

 

Govor Božidara Maljkovića na svečanoj sednici povodom Dana opštine Petrovac na Mlavi

 

Goste su sačekali i ugostili rukovodioci opštine Petrovac na Mlavi, a pored predsednika Olimpijskog komiteta Srbije Božidara Maljkovića, ovoj svečanosti prisustvovali su i ministarka državne uprave i lokalne samouprave Marija Obradović, ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Branko Ružić, predsednik Nacionalnog saveta Vlaha Novica Janošević i drugi.

 

Predsednik opštine Petrovac na Mlavi, gospodin Duško Nedinić, u svom izlaganju između ostalog posebno se zahvalio Olimpijskom komitetu Srbije na podršci koju opština dobija godinama unazad. „Nemoguće je ne spomenuti dostignuća u oblasti sporta, ipak smo mi opština sporta, kako volimo da kažemo. Veliku zahvalnost za razvoj sporta u našoj opštini i promociju trke Dragutin Tomašević, koja je postala brend opštine dugujemo i Olimpijskom komitetu Srbije, na čelu sa gospodinom Božidarom Maljkovićem, čiju smo punu podršku uvek imali za sve ideje. Zaista, hvala vam svima od srca.“

 

Božidar Maljković sa zvanicama tokom proslave Dana opštine Petrovac na Mlavi

 

Povodom proslave Dana opštine Petrovac na Mlavi, posebna priznanja i nagrade dobili su pojedinci i organizacije koje su dale doprinos razvoju opštine. Tom prilikom, predsednik Olimpijskog komiteta Srbije Božidar Maljković u ime Olimpijskog komiteta Srbije primio je nagradu za poseban doprinos razvoju sporta opštine Petrovac na Mlavi koju dodeljuje Sportski savez opštine Petrovac na Mlavi.

 

Olimpijski komitet Srbije ima dugogodišnju saradnju sa opštinom Petrovac na Mlavi koja se ogleda u zajedničkoj organizaciji memorijalne trke „Dragutin Tomašević“, a koja je posvećena negovanju sećanja na prvog srpskog olimpijca Dragutina Tomaševića koji je rođen u selu Bistrica u neposrednoj blizini Petrovca na Mlavi.