Bronzana medalja za Jovanu Arsić na Evropskom prvenstvu u veslanju!

Parallax Leaf - OKS

Bronzana medalja za Jovanu Arsić na Evropskom prvenstvu u veslanju! Evropsko prvenstvo u veslanju održano je na Bledu u Sloveniji u periodu između 25. i 28. maja 2023. godine. Našu reprezentaciju na Evropskom prvenstvu u Sloveniji predstavljalo je šestoro sporista, 1 veslačica i 5 veslača. Naša najbolja veslačica, Jovana Arsić, trku u A finalu u skifu odveslala je za neverovatnih 7:31.86 minuta i tako osvojila bronzanu medalju na ovom takmičenju!

 

Evropsko prvenstvo u veslanju 2023

 

Naša jedina ženska predstavnica na ovogodišnjem Evropskom prvenstvu u veslanju, učesnica Olimpijskih igara u Tokiju, Jovana Arsić, sjajno je započela svoj nastup na ovom takmičenju. Jovana je, među 13 prijavljenih posada, zauzela čelno mesto u svojoj kvalifikacionoj grupi rezultatom 7:48.62 minuta. U polufinalu, naša veslačica osvojila je 3. mesto u prvoj grupi (vreme 7:42.76) i tako se direktno plasirala u A finale. Jovana je finalnu trku u skifu odveslala za 7:31.86 minuta i tako došla do bronzanog odličja na Evropskom prvenstvu.

 

Jovana Arsić i trener Nikola Stojić

 

Naš predstavnik na ovom takmičenju u muškoj konkurenciji u skifu, Nikolaj Pimenov, u prvoj kvalifikacionoj grupi zauzeo je 4. mesto. Potom je u repesažu osvojio 2. mesto rezultatom 6:57.97 i tako prošao u polufinale u kojem je zauzeo 6. mesto. U B finalu, Pimenov je osvojio 4. mesto, rezultatom 7:10.06, a u konačnom plasmanu naš veslač zauzeo je 10. mesto.

 

Proslavljeni dvojac Martin Mačković i Miloš Vasić odlično je startovao osvojivši 2. mesto u svojoj kvalifikacionoj grupi rezultatom 6:40.85 minuta. U polufinalnoj trci, uigrani tandem Mačković/Vasić zauzeo je 3. mesto, tako obezbedivši sebi direktan plasman u A finale. U A finalu, naš dvojac zauzeo je 6. mesto.

 

Posada Srbije u dubl skulu Aleksandar Filipović/Aleksandar Beđik u svojoj kvalifikacionoj grupi osvojila je 4. mesto. Oni su se kroz repesaž u kojem su zauzeli 2. mesto, rezultatom 6:22.42 minuta, plasirali u polufinale u kojem su osvojili 6. mesto. U B finalu, naš dubl skul Filipović/Beđik zauzeo je 5. mesto, a u konačnom plasmanu našli su se na 11. mestu.