Čelnici Olimpijskog komiteta Srbije sleteli u Tokio

Parallax Leaf - OKS

Predsednik Olimpijskog komiteta Srbije Božidar Maljković, prvi potpredsednik Žarko Zečević i generalni sekretar Đorđe Višacki sleteli su na aerodrom Haneda u Tokiju.

 

Čelnici OKS doputovali su u glavni grad Japana zajedno sa najboljim teniserom sveta i članom Olimpijskog tima Srbije, Novakom Đokovićem.

 

Predsednik Olimpijskog komiteta Srbije Božidar Maljković po sletanju je istakao da mu je drago što je pristigao u Japan i da se raduje poseti našim sportistima u Olimpijskom selu.

– Nakon dugog čekanja na ovaj momenat zbog odlaganja Igara, konačno smo u Japanu, i radujem se  nastupajućem takmičenju. Nadam se da ću uskoro imati priliku da pozdravim srpske olimpijce u Olimpijskom selu i kratko im poželim sreću na takmičenjima. Sportisti vole mir, tišinu i svako želi da se skoncentriše na svoj nastup, i ne želimo to da remetimo. U Japanu se osećamo sigurno, najviše zahvaljujući ambasadorki Republike Srbije u Japanu Aleksandri Kovač i njenim saradnicima. Pomogli su nam kada je Miloš Vasić bio u nezavidnoj situaciji, uvek su na usluzi i na tome smo od srca zahvalni – istakao je predsednik Olimpijskog komiteta Srbije.

 

Generalni sekretar OKS Đorđe Višacki takođe je apostrofirao pomoć Ambasade Republike Srbije u Japanu i zahvalio se organizatorima Olimpijskih igara na pomoći.

– Želeo bih da se zahvalim Organizacionom komitetu Olimpijskih igara “Tokio 2020” na predusretljivosti i logističkoj podršci prilikom našeg dolaska. Brzo smo prošli sve procedure i ispunili smo uslove za bezbedan ulazak u Japan – izjavio je po sletanju genealni sekretar OKS Đorđe Višacki.

 

Svečana ceremonija otvaranja Olimpijskih igara zakazana je za 23. jul, kada i zvanično počinje najveći svetski sportski događaj.

 

Prvi sportista Olimpijskog tima Srbije koji će nastupiti na Igrama je veslačica Jovana Arsić koja predstavlja našu zemlju u disciplini ženski skif. Nju 23. jula u jutarnjim časovima po japanskom vremenu očekuju kvalifikacije.