Ceremonija paljenja „Plamena mira“ za Zimski Evropski olimpijski festival mladih (EYOF) Venecija, Friuli, Đulija 2023.

Parallax Leaf - OKS

 

Danas od 18.30 časova održaće se ceremonija paljenja „Plamena mira“ za Zimski Evropski olimpijski festival mladih (EYOF) Friuli – Venecija Đulija 2023. Ceremonija će se održati u legendarnom Ara Pacisu u Rimu. Ceremonija paljenja “Plamena mira” označava početak odbrojavanja do ceremonije otvaranja zimskog EYOF – a.

 

 

16. Zimski Evropski olimpijski festival održaće se od 21. do 28. januara 2023. a učestvovaće sportisti uzrasta od 14 do 18 godina koji će uživati u iskustvu najvećeg evropskog multi-sportskog zimskog događaja. Osam dana takmičenja biće ispred najboljih evropskih mladih sportista koji će se takmičiti na teritoriji regiona Friuli – Venecije Đulija, ali i u susednim zemljama – Austriji (Špital) i Sloveniji (Planica).

 

 

Takmičenja će se održati u 12 zimskih sportova, i to: skijanju (alpskom i nordijskom), biatlonu, karlingu, snoubordu (alpskom i kros, slopestyle i big air), umetničkom klizanju, brzom klizanju na kratkoj stazi, slobodnom skijanju (freestyle skiing), ski krosu, hokeju na ledu, ski skokovima, skijaškom planinarenju (Ski mountaineering) i nordijskoj kombinaciji.

 

 

Ceremonija paljenja “Plamena mira” može se pratiti uživo na zvaničnoj stranici EOK-a: https://eoctv.org/

 

 

Više informacija o Zimskom Evropskom olimpijskom festivalu mladih Friuli – Venecija Đulija 2023 možete pronaći na njihovom zvaničnom sajtu (https://www.eyof2023.it/