Četvoro naših takmičara na tekvondo Grand prix – u u Rimu

Parallax Leaf - OKS

Grand prix turnir u organizaciji Svetske tekvondo federacije održaće se od 9. do 11. juna 2023. godine u glavnom gradu Italije. Ovo takmičenje okupiće ukupno 253 najboljih tekvondista i tekvondistkinja iz 55 zemalja sveta, među kojima i mnoštvo osvajača olimpijskih medalja, svetskih šampiona i pobednika Grand prix – a. Na tekvondo Grand prix – u u Rimu, našu zemlju predstavljaće četvoro sjajnih takmičara, među kojima i aktuelni vicešampion sveta Stefan Takov.

 

Grand prix u Rimu
Stefan Takov, foto: World Taekwondo

 

Takmičenja će se odvijati u osam olimpijskih kategorija (četiri muške i četiri ženske težinske kategorije) sa 32 sportista po kategoriji. Pobednici Grand prix – a će ostvariti bodove za plasman za kvalifikacije za Olimpijske igre u Parizu 2024.

 

Naši predstavnici na Grand prix – u Rimu će biti aktuelni vicešampion sveta Stefan Takov, osvajači zlatnih medalja sa Svetskog prvenstva 2022, Nadica Božanić i Mahdi Hodabahši, kao i prošlogodišnja vicešampionka sveta Aleksandra Perišić. Takov će nastupiti u težinskoj kategoriji do 80 kg, dok će se Hodabahši takmičiti u kategoriji preko 80 kg. S druge strane, Aleksandra će se nadmetati u kategoriji do 67 kg, a Nadica u kategoriji preko 67 kg.

 

Stefan Takov, foto: World Taekwondo

 

Mahdi će na tatami izaći prvog dana takmičenja, u petak, 9. juna, Aleksandru i Nadicu borbe očekuju drugog dana održavanja Grand prix – a u Rimu, u subotu, 10. juna, dok će Stefan Takov nastupiti poslednjeg dana takmičenja, u nedelju, 11. juna.

 

Nastupe naših sportista možete ispratiti na linku koji se nalazi u produžetku teksta.

http://m.worldtaekwondo.org/competition/list.html?mcd=D29&sc=li