Četvoro naših takmičara na tekvondo Grand prix-u u Parizu

Parallax Leaf - OKS

Grand prix turnir u tekvondou koji se održava u Parizu počinje danas, 1. septembra i traje do nedelje, 3. septembra. Ovo takmičenje u organizaciji Svetske tekvondo federacije okupiće najbolje tekvondiste i tekvondistkinje iz 59 zemalja sveta, među kojima i svetske i olimpijske šampione. Na tekvondo Grand prix-u u Parizu, našu zemlju predstavljaće četvoro sjajnih takmičara, Stefan Takov, Aleksandra Perišić, Nadica Božanić i Nađa Tešić.

 

tekvondo Grand prix u Parizu
Stefan Takov

 

Nadmetanja na tekvondo Grand prix-u u prestonici Francuske će se odvijati u osam olimpijskih kategorija (četiri muške i četiri ženske težinske kategorije) sa 32 sportista po kategoriji. Pobednici ovog takmičenja će ostvariti bodove za plasman za kvalifikacije za Olimpijske igre u Parizu 2024.

 

Naši predstavnici na Grand prix – u Parizu će biti aktuelni vicešampion sveta Stefan Takov, osvajačica zlatne medalje sa Svetskog prvenstva 2022 Nadica Božanić, prošlogodišnja vicešampionka sveta Aleksandra Perišić, kao i zlatna sa Evropskog prvenstva u olimpijskim kategorijama Nađa Tešić. Takov će nastupiti u težinskoj kategoriji do 80 kg. S druge strane, Aleksandra će se nadmetati u kategoriji do 67 kg, Nadica u kategoriji preko 67 kg, a Nađa u kategoriji do 57 kg.

 

Nađa Tešić će na tatami izaći prvog dana takmičenja, u petak, 1. septembra, Aleksandru Perišić i Stefana Takova takmičenja očekuju drugog dana Grand prix – a u Parizu, u subotu, 2. septembra, dok će Nadica Božanić nastupiti poslednjeg dana takmičenja, u nedelju, 3. septembra.

 

Nastupe naših sportista možete ispratiti na linku koji se nalazi u produžetku teksta.

http://m.worldtaekwondo.org/competition/list.html?mcd=D30&sc=li