„DDOR Olimpijska staza“ okupila više od 150 Kruševljana

Parallax Leaf - OKS

Više od 150 građana Kruševca učestvovalo je u „DDOR Olimpijskoj stazi“ koja otelotvoruje pravi sportski duh i olimpijske vrednosti i spaja Grad Kruševac, Olimpijski komitet Srbije i kompaniju DDOR.

 

 

Plato ispred Doma sindikata ove subote vrveo je od entuzijastičnih trkača, ali i njihovih vernih navijača koji su pružili svesrdnu podršku u ovom važnom sportskom poduhvatu. Ovim je cilj ove sada već tradicionalne manifestacije ispunjen kroz direktnu promociju olimpijskih vrednosti i bavljenja sportom kao negovanja ispravnog načina života. Nakon trosatnog takmičenja, najuspešnijim takmičarima su uručene nagrade. DDOR osiguranje je predalo i donaciju u vidu sportskih rekvizita Osnovnim školama „Dragomir Marković“ i „Vuk Karadžić“ koje su na današnjem događaju imale najviše predstavnika.

 

 

Događaju je prisustvovala olimpijka, džudistkinja Marica Perišić, a prisutnima su se obratili  pomoćnik gradonačelnice Grada Kruševca za sport i omladinu Vladimir Petrović i Vidak Tomić, menadžer poslovnice DDOR osiguranja u Kruševcu. Glavni cilj “DDOR Olimpijska staze” jeste da promoviše vrednosti olimpijskog pokreta i da kroz interaktivnu fizičku aktivnost edukuje sve učesnike o istoriji Olimpijskih igara.

 

Vladimir Petrović, Marica Perišić i Vidak Tomić

 

Pomoćnik gradonačelnice Grada Kruševca za sport i omladinu Vladimir Petrović pozdravio je prisutne Kruševljane, izrazivši veliko zadovoljstvo što je manifestacija uspela i rekao:

 

Ovaj projekat je odličan takođe i zato što mogu svi da učestvuju bez obzira koliko godina imaju. Hvala svima koji su se odazvali našem pozivu, Olimpijskom komitetu i DDOR osiguranju. Grad Kruševca će se zasigurno truditi da i u narednom periodu promoviše akcije ovog tipa“, izjavio je na otvaranju Petrović.

 

Menadžer poslovnice DDOR osiguranja u Kruševcu, Vidak Tomić, dodelio je nagrade najboljim ekipama koje su učestvovale u „DDOR Olimpijskoj stazi“ i zahvalio se svim učesnicima.

 

Iskreno se zahvaljujem na izvanrednoj saradnji i podršci predstavnika Grada Kruševca, koji su doprineli da ovaj događaj bude još kvalitetniji i bolji, donoseći radost svim ljubiteljima sporta i nadmetanja, kao i našim dragim sadašnjim i budućim klijentima DDOR-a. U sportu, kao i u poslovnom svetu, važno je uključiti se, istrajati s poštenjem i zasluženo proslaviti postignuća. Kao ponosni predstavnik kompanije DDOR osiguranje, veliko mi je zadovoljstvo što danas slavimo i pobede takmičara i uspešno poslovanje naše kompanije“, rekao je Tomić.

 

 

Marica Perišić se pre trke obratila prisutnima, zahvalila se Olimpijskom komitetu Srbije i DDOR osiguranju na pozivu da učestvuje u „DDOR Olimpijskoj stazi“ .

 

Pre svega želim da kažem da mi je srce puno kada vidim toliko dece i mladih koji su se danas okupili da zajedno sa mnom podrže projekat „DDOR Olimpijska staza“. Drago mi je da postoji ovakav događaj koji će kroz edukaciju i fizičku aktivnost približiti građanima olimpizam i olimpijske vrednosti koje su srž bavljenja sportom, a to su poštovanje, prijateljstvo i izuzetnost“, rekla je Perišić.

 

 

Na kraju dodele medalja i nagrada najboljim učesnicima, gospodin Vidak Tomić uručio je lopte i sportske rekvizite Osnovnim školama „Dragomir Marković“ i „Vuk Karadžić“.

 

 

Uspeh „DDOR Olimpijske staze“ u 2023. godini u Kruševcu uz učešće više od 150 takmičara i nebrojeno navijača i posetilaca pokazatelj je interesovanja građana za Olimpijski pokret i velike podrške koju će Olimpijski tim Srbije imati na Olimpijskim igrama u Parizu 2024. godine. Time je ideja ove manifestacije u potpunosti ispunjena, jer su učesnici naučili nešto novo o olimpijskim vrednostima koje kroz partnerstvo dele Olimpijski komitet Srbije i DDOR osiguranje.

 

Da podsetimo, u 2021. godini, uz sve izazove koje je donela pandemija, Olimpijski komitet Srbije je u saradnji sa DDOR osiguranjem organizovao pet događaja „DDOR Olimpijska staza“ u pet gradova Srbije. Ova takmičenja okupila su više od 1.500 učesnika koji su svojim znanjem i sposobnostima osvajali medalje i druge vredne nagrade. Takođe, više od 10 škola je dobilo nove sportske rekvizite koji će pomoći u promociji bavljenja sportom i zdravog načina života još od malih nogu. Na tragu ovih rezultata i pozitivnih efekata na društvo, Olimpijski komitet Srbije i DDOR osiguranje odlučili su da i u 2023. godini posete 5 gradova i u njih donesu duh olimpizma.