Reprezentacija Srbije na Dejvis kupu u Norveškoj!

Parallax Leaf - OKS

Reprezentacija Srbije na Dejvis kupu u Norveškoj! Reprezentacija Srbije gostovaće 3. i 4. februara u Oslu reprezentaciji Norveške u okviru kvalifikacija Svetske grupe Dejvis kupa 2023. Petorica naših tenisera, Miomir Kecmanović, Filip Krajinović, Laslo Đere, Hamad Međedović i Nikola Ćaćić, braniće boje Srbije u ovom meču.

 

Dejvis kup

 

Selektor Dejvis kup reprezentacije Srbije, Viktor Troicki, odlučio se za sledeći sastav u meču protiv Norveške: Miomir Kecmanović (27. na ATP listi u singlu), Filip Krajinović (54), Laslo Đere (68), Hamad Međedović (253) i Nikola Ćaćić (82. na ATP listi dublova). Ovaj sastav je skoro isti kao onaj koji je predstavljao Srbiju u grupnoj fazi Svetske grupe prošle godine u Valensiji, s tim što će prvi put u sastavu biti i naš perspektivni mladi teniser Hamad Međedović. U ovom meču, reprezentacija će biti bez najboljeg srpskog tenisera Novaka Đokovića.

 

Meč za plasman u grupnu fazu finalnog turnira Svetske grupe Dejvis kupa 2023. između Norveške i Srbije na programu je 3. i 4. februara u hali „Oslo Tenis Arena“ na brzoj podlozi. Prvi će na teren izaći Andreja Petrović i Miomir Kecmanović, a u drugom singlu sastaće se Viktor Durasović i Laslo Đere. Prvog dana je na programu i dubl Nikola Ćaćić i Filip Krajinović protiv Durasovića i Hermana Hagena Hejerola. Drugog dana se igraju dva meča u singlu, Durasović – Kecmanović i Petrović – Đere.

 

Dejvis kup kvalifikacije za plasman u grupnu fazu Svetske grupe obuhvataju 12 susreta, koji će se igrati u petak 3. i subotu 4. februara ili u subotu 4. i nedelju 5. februara 2023. Svaki susret se sastoji od dva meča u singlu prvog dana i meča u dublu nakon čega slede dva meča u singlu drugog dana. Grupna faza finala Dejvis kupa otpočeće 11. septembra 2023. godine.