Delegacija OKS posetila izložbeni prostor Toyote na Sajmu automobila u Beogradu

Parallax Leaf - OKS

Delegacija Olimpijskog komiteta Srbije danas je posetila izložbeni prostor Toyote na Sajmu automobila u Beogradu. Delegaciju OKS činili su predsednik Božidar Maljković i troje srpskih sportista, strelac Damir Mikec, košarkašica Aleksandra Crvendakić i vaterpolista Petar Jakšić.

 

 

Saradnja Olimpijskog komiteta Srbije i kompanije Toyota Srbija traje od 2018. godine, a vozila ove japanske kompanije su zvanična vozila Olimpijskog tima Srbije. Toyota je takođe i globalni partner Međunarodnog olimpijskog komiteta (MOK).

 

Predsednik OKS Božidar Maljković i sportisti Srbije, Damir Mikec, Aleksandra Crvendakić i Petar Jakšić, posetili su štand Toyote Srbija na Sajmu automobila u Beogradu.

 

Yosuke Arai, predsednik Toyote Adria

 

Predsednik Toyote Adria, Yosuke Arai, poželeo je dobrodošlicu prisutnima i tom prilikom izjavio: “U pravcu Pariza 2024 radili smo u duhu Olimpijskih i Paraolimpijskih igara koje imaju za cilj da ostvare “društvo u kojem svi ljudi mogu da učestvuju”. Obezbeđivanjem komforne udobnosti za sve tokom Olimpijskih i Paraolimpijskih igara, cilj nam je da smanjimo emisiju ugljenika za 50 odsto u poređenju sa prethodnim Igrama. Toyota će obezbediti da sportisti, volonteri i organizatori imaju pristup najinkluzivnijoj i najodrživijoj floti mobilnosti koja je ikada viđena na Olimpijskim i Paraolimpijskim igrama do sada. Svim sportistima želim veliki uspeh i divne uspomene u Parizu!“

 

Božidar Maljković, predsednik Olimpijskog komiteta Srbije

 

Predsednik Maljković pozdravio je sve prisutne u ime Olimpijskog komiteta Srbije i istakao da je Toyota Srbija kompanija koja prepoznaje vrhunski sport kao pravo mesto za ulaganje i vrednuje na pravi način sportiste i njihove uspehe.

Najpre bih želeo da se zahvalim kompaniji Toyota Srbija što su partneri Olimpijskog komiteta Srbije i što nam pružaju bezrezervnu podršku u obezbeđivanju optimalnih uslova za pripreme i nastup naših sportista na najvećim međunarodnim takmičenjima. Posebno mi je drago što su danas ovde sa nama članovi Tima Srbija za Olimpijske igre Pariz 2024, Damir Mikec, Aleksandra Crvendakić i Petar Jakšić. U ovom trenutku, imamo 80 kvalifikovanih sportista, dok će drugi tek potvrditi svoje učešće na Olimpijskim igrama u prestonici Francuske. Željno iščekujemo najveću sportsku smotru, a uz ovakvu podršku naših partnera, siguran sam da će naši sportisti ostvariti svoje najbolje rezultate i da ćemo se zajedno radovati osvojenim medaljama“.

 

 

U okviru izložbenog prostora Toyote na Sajmu automobila u Beogradu predstavljen je potpuno novi Land Cruiser.