Devetoro atletičara Srbije na Svetskom prvenstvu u Budimpešti

Parallax Leaf - OKS

Svetsko prvenstvo u atletici 2023, devetnaesto izdanje ovog takmičenja u organizaciji World Athletics, biće održano u Budimpešti u periodu od subote, 19. avgusta do nedelje, 27. avgusta. Ovaj najveći i najprestižniji atletski događaj okupiće u glavnom gradu Mađarske najbolje atletičare iz više od 200 zemalja sveta, a boje Srbije braniće devetoro izvanrednih takmičara.

 

foto: SAS

 

Srbiju će na Svetskom prvenstvu u Budimpešti predstavljati devetoro vrhunskih atletičara i atletičarki koji su spremni da se suoče sa najboljima na globalnoj sceni. U disciplini skok udalj, našu zemlju predstavljaće dve izuzetne takmičarke, Ivana Vuleta i Milica Gardašević. Angelina Topić će pokazati svoje veštine u skoku uvis u ženskoj konkurenciji, dok je muški skok uvis poveren Slavku Steviću.

 

U bacanju koplja, Srbiju će predstavljati dve sjajne takmičarke, Adriana Vilagoš i Marija Vučenović. Takođe, Asmir Kolašinac i Armin Sinančević će se takmičiti u bacanju kugle, dok će se jedan od naših najbržih trkača, Elzan Bibić, suočiti sa izazovom trke na 1500 metara.

 

Prvog dana takmičenja, 19. avgusta, održaće se kvalifikacije u bacanju kugle od 10.30 časova. Kasnije tog dana, očekuje se nas finale iste discipline, zakazano za 20.35 časova. Takođe, u nedelju, 19. avgusta, na programu su i kvalifikacije skoka u dalj od 12.25 časova, kao i kvalifikacije u trci na 1500 metara od 19.00 časova.

 

Detaljan raspored i rezultate takmičenja možete pronaći na linku: https://worldathletics.org/competitions/world-athletics-championships/budapest23/timetable

 

Nastupe naših atletičara možete ispratiti na drugom kanalu Radio televizije Srbije.