Olimpijski komitet Srbije i Coca-Cola sistem organizovali druženje olimpijaca i predstavnika medija na putu za Pariz 2024

Parallax Leaf - OKS

Olimpijski komitet Srbije i Rosa, zvanično piće Olimpijskog tima Srbije, organizovali su danas „Druženje sa olimpijcima“. Na ovom događaju, predstavnici medija imali su priliku da razgovaraju sa 12 sportista koji će predstavljati našu zemlju na Olimpijskim igrama u Parizu koje će se održati od 26. jula do 11. avgusta ove godine.

 

 

U susret predstojećim Olimpijskim igrama, o svojim planovima, toku priprema i takmičenjima koja im predstoje do Igara, očekivanjima pred Pariz 2024, ali i temama koje nisu isključivo sportske, sa predstavnicima medija su razgovarali: tekvondistkinja Aleksandra Perišić, atletičarka Milica Gardašević, strelkinja Zorana Arunović, rvač Mate Nemeš, košarkašice Saša Čađo i Nevena Jovanović, veslač Nikolaj Pimenov, basketaš Mihailo Vasić i kajakaši Anđelo Džombeta, Marko Novaković, Stefan Vrdoljak i Vladimir Torubarov.

 

 

Ispred Coca-Cola sistema sportistima i predstavnicima medija obratila se generalna direktorka za Srbiju, Crnu Goru i Severnu Makedoniju, gospođa Gorica Stojković.

Izuzetna mi je čast da smo danas u Zemunu, kao Coca-Cola sistem dočekali  naše olimpijce i predstavnike Olimpijskog komiteta Srbije, u godini kada na svetskom nivou obeležavamo 96 godina saradnje sa Međunarodnim olimpijskim komitetom i 10 godina saradnje sa Olimpijskim komitetom Srbije. Zajedničke vrednosti koje delimo: tolerancija, fer plej, timski duh, mir, sloboda, zajedništvo i jednakost ljudi iz celog sveta u osnovi su naše podrške najznačajnijoj sportskoj manifestaciji. Posebno me raduje što će Rosa, kao zvanična voda olimpijskog tima Srbije, nastaviti da hidrira i doprinosi rezultatima naših najuspešnijih sportista“.

 

 

U Olimpijskog komiteta Srbije prisutne je pozdravio potpredsednik Žarko Zečević, koji je iskoristio priliku da se zahvali predstavnicima Coca-Cola sistema na dugogodišnjoj saradnji i podršci koju pružaju srpskim olimpijcima treći olimpijski ciklus zaredom i izjavio: „Kompanija Coca-Cola je jedan od najstarijih partnera Olimpijskih igara i sponzor Međunarodnog olimpijskog komiteta. Ovo partnerstvo uspostavljeno je još 1928. godine, nikada nije prekinuto i predstavlja jedno od najdugotrajnijih u svetu.

Coca-Cola je podržala razvoj mobilne aplikacije OKS – TreninGO nastale sa idejom da motiviše korisnike da budu aktivni i redovno vežbaju. Takođe, podržava aktivnosti Olimpijskog komiteta Srbije koje imaju za cilj da podstiču aktivan život, zdrave navike, fer plej i timski duh kod dece i mladih. Kroz ove zajedničke projekte, OKS i Coca-Cola uspeli su da uključe više desetina hiljada dece u našoj zemlji u toku prethodna dva olimpijska ciklusa“.

 

 

U ime sportista, predstavnicima medija obratila se košarkašica Nevena Jovanović, osvajačica bronzane medalje sa Olimpijskih igara u Riju: „Olimpijske igre predstavljaju vrhunac naših napora, trenutak kada se susrećemo sa najboljim sportistima iz celog sveta, ali i priliku da pokažemo svetu šta smo sposobni postići kada se srce i um udruže u istom cilju. Znamo da ćemo braniti boje naše zemlje s ponosom i dostojanstvom.

Želela bih i da se zahvalim svim medijima koji su ovde prisutni, vaša podrška je od velike važnosti. Na nama sportistima je da napravimo svoje najbolje rezulatate, a na vama da to prenesete na najbolji mogući način i da tako zajedno obradujemo građane Srbije“.

 

Druženje olimpijaca i predstavnika medija je još jedna zajednička akcija Olimpijskog komiteta Srbije i Coca-Cola sistema u cilju da se dodatno podrže i promovišu sportisti, približe javnosti i kreira odgovarajuća atmosfera pred najveće takmičenje koje ih očekuje.

 

TIM SRBIJA ZA OLIMPIJSKE IGRE PARIZ 2024