Janićijević piše istoriju srpskog boksa!

Parallax Leaf - OKS

 

Evropsko prvenstvo u boksu za žene se održalo se u Budvi (Crna Gora) od 14. do 22. oktobra. Na ovom šampionatu Srbiju je predstavilo šest devojaka i po prvi put u istoriji, Srbija je osvojila medalju na Evropskim prvenstvima u seniorskoj konkurenciji. Bronzanu medalju, i istorijski momenat za Srbiju, obezbedila je Jelena Janićijević, bokserka u kategoriji do 66 kg.

 

 

U polufinalnom meču, u svojoj kategoriji do 66 kg, Jelena Janićijević izgubila je od Nemice Štefani fon Berge, rezultatom 4:1.  Bronzana medalja joj je pripala u skladu sa bokserskom tradicijom, zbog plasmana među najbolje četiri bokserke. U četvrtfinalnom meču je savladala Šahru Alihverdijevu iz Azerbejdžana, prekidom borbe u trećoj rundi.

 

 

Photo: BSS/AIBA, Jelena Janićijević

 

 

U kategoriji do 50 kg Snežana Šiljković se u prvom kolu borila protiv Turkinje Ajse Ćagirir, gde je rezultatom 5:0 Turkinja odnela pobedu u ovom meču.

 

 

Jelena Zekić je u kategoriji do 54 kg boksovala protiv Šveđanke Sare Svenson u prvom kolu od koje je bila bolja, i meč završila sa 3:0. U drugom kolu Je izgubila od Bugarke Stanimire Petrove rezultatom 5:0.

 

 

Evropsko prvenstvo u boksu za žene

 

 

U prvom kolu, u kategoriji do 60 kg Natalija Šadrina se borila protiv Agnes Sofije Aleksiuson iz Švedske. Šveđanka je bila bolja i rezultatom 4:1 obezbedila borbu u drugom kolu protiv Šone Vitvel iz Engleske.

 

 

Kategoriju do 63 kg predstavila je Matović Milena koja je boksovala sa Svedjankom Dženi Sofijom Lundberg u prvom kolu, pobedila rezultatom 5:0. U drugom kolu od Irkinje Sare Ejmi Broudhrst izgubila prekidom.

 

 

Aleksandra Rapaić u kategoriji do 70 kg imala je prvu borbu  u drugom kolu protiv Crnogorke Radunović Tamare. Na domaćem teretnu, Crnogorka je bila bolja pa je pobedom i rezultatom 3:2 u meču protiv Rapaić, nastavila takmičenje protiv  Jermenka Ani Hovsepjan.