Treći takmičarski dan EYOF-a donosi dve srebrne medalje u džudou i bronzu u plivanju

Parallax Leaf - OKS

Treći takmičarski dan na Evropskom olimpijskom festivalu mladih u Banskoj Bistrici (Slovačka) bio je veoma uspešan za naše sportiste koji su nam doneli tri medalje. Dva srebra u džudou nam donose Nikolina Nišavić i Mihajlo Simin. Bronzanu medalju osvojili su plivači u štafeti 4×100 slobodno.

 

 

Prvu pobedu u džudou donela nam je Nikolina Nišavić vazarijem pobedivši Rumunku Sabinu Rudnic, a nakon nje Nikolina na isti način pobeđuje Ajdan Valijevu iz Azerbejdžana i tako obezbeđuje mesto u polufinalu. U polufinalu dobija Luku Mamiru iz Mađarske i time je ostvarila plasman u finale protiv Antone Gomez is Španije. U finalu je Gomez bila bolja i Nikolina osvaja prvu medalju za Tim Srbija. Sa medaljom oko vrata obratila nam se Nikolina: „Ovo je moja prva evropska medalja i prvo finale. Malo mi je žao zbog rezultata u finalu, jer je moglo mnogo bolje, ali popravićemo i te stvari. Nadam se da ću u budućnosti biti mnogo bolja i ovo je sad samo put ka ciljevima koje smo postavili.“

 

 

Džudista Mihajlo Simin sjajno započinje ovo takmičenje! U kategoriji do 73 kg ostvario je pobedu nad Artak Torosjanom iz Jermenije iponom. Nastavio je odlično u istom ritmu i iponom dobio Rumuna Mitru Vlada. Ivan Kazimirov iz Ukrajine u polufinalu gubi od Mihajla Simina i to Srbiju plasira u finale. U finalu je Džošua De Lange iz Holandije bio bolji od Mihajla Simina i tako osvajamo drugu srebrnu medalju.
„Ne mogu da kažem da sam zadovoljan, ali meč je bio stvarno dobar! Imao sam puno prilika da bacim protivnika i da pobedim, ali najžalije mi je što nisam mogao da pružim svima koji su gledali da slušaju srpsku himnu. Dao sam sve od sebe, meč je bio dugačak, ali protivnik me je u sekundi pobedio“,  nakon meča je izjavio Mihajlo.

 

 

Sa takmičenjem prvi su započeli plivači u muškoj štafeti 4×100 slobodnim stilom. Vremenom 3:30.98 dolaze do finala osvajanjem petog mesta u kvalifikacijama. Kasnije u toku dana, naša štafeta je u finalu osvojila bronzanu medalju. Našu mušku štafetu predstavljali su Pilipović Ognjen, Matija Rađenović, Justin Cvetkov i Petar Popović.

„Zadovoljni smo rezultatom. Ipak je ovo najviši rang evropskih takmičenja, a mi smo treći u Evropi! Imamo ukupno pet muških takmičara na ovom takmičenju i štafeta od četvorice je zauzela treće mesto, osećaj je neopisiv. Podrška sa tribina nam je slala fantastičnu energiju, nisam mogao ni da sanjam da ću ovo doživeti!“, nasmejan i uzbuđen je rekao Matija Rađenović.

 

 

U ženskoj štafeti 4×100 slobodno, plivačice su isplivale trku u vremenu 4:02.58, što nije bilo dovoljno  da se kvalifikuju za finale.

 

Nakon jučerašnjeg 19. mesta, plivačica Katarina Ćorović u disciplini 200m slobodno  takmičenje završava na 29. mestu sa vremenom 2:11.76 i ne uspeva da se kvalifikuje u polufinale. Andrea Jorgić u istoj disciplini jednu sekundu sporije u odnosu na svoju koleginicu Katarinu, dolazi do 31. mesta sa vremenom 2:12.56, te ni ona ne uspeva da kvalifikuje u polufinale.

 

Na trci u kategoriji 200m leđno u muškoj konkurenciji, Luka Jovanović zauzeo je 35. mesto u kvalifikacijama sa vremenom 2:15.61.

 

Petar Popović u disciplini 100 slobodno zauzima 7.mesto.

 

Petar Popović

 

U ženskoj konkurenciji na 100m delfin stilom, Iva Martinović u vremenu 1:03.87 zauzela je 14. mesto u kvalifikacijama, dok Sara Bogojević u istoj disciplini ne dolazi do polufinala sa osvojenim 31. mestom i vremenom 1:11.09 u kvalifikacijama.

 

Iva Martinović

 

Na atletskom stadionu u Banskoj Bistrici, Marija Nisić u troskoku ostvarila je svoj lični rekord sa skokom dužine 12.15 metara. Na taj način, ušla je u finale kao prvoplasirana u svojoj kvalifikacionoj grupi.

 

Marija Nisić

 

Saima Murić u disciplini na 1500m plasirala se na drugo mesto u kvalifikacijama vremenom 4:30.61, a Simić Elena u disciplini na 200m nakon istrčanog vremena 25.40 zauzela je treće mesto u kvalifikacijama.

 

Saima Murić

 

Gimnastičarka Tara Stefanović je završila svoje takmičenje u višeboju na 39. mestu sa osvojenih 38.600 bodova.

 

Tara Stefanović

 

Odbojkašice nastavljaju niz pobeda od juče i odličnom igrom dolaze do trijumfa nad devojkama iz Slovenije rezultatom 3:0 (30-28; 25-21; 25-20). Ovom pobedom ekipa Srbije obezbedila je plasman u polufinale.

 „Bila je teška utakmica, ali uspele smo da se izborimo za tim i da se plasiramo u polufinale i nadamo se najboljem rezultatu“, izjavila je naša odbojkašica Stefana Pakić.

 

EYOF Banska Bistrica 2022

 

Sumirajući utiske nakon utakmice selektor Vladimir Vasović je rekao: „Ovom utakmicom smo završili prvi deo takmičenja. Odradićemo trening i danas i zatim imamo jedan dan pauze, da se što bolje spremimo za polufinale. Imamo dovoljno vremena da analiziramo protivnika  i da se što bolje spremimo za tu utakmicu“.

 

Košarkaši su rezultatom od 93:57 izgubili od Slovenije i nemaju mogućnost da se bore za medalju, pa je za njih ovde takmičenje završeno.

 

 

Raspored takmičenja za sutra možete pogledati na linku u produžetku teksta.

 

https://oks.org.rs/kalendar-takmicenja-28-07-2022/