Generalni sekretar Asocijacije olimpijskih komiteta Azije u poseti Olimpijskom komitetu Srbije

Parallax Leaf - OKS

Danas je u Olimpijskoj kući predsednik Olimpijskog komiteta Srbije, gospodin Božidar Maljković ugostio generalnog sekretara Asocijacije olimpijskih komiteta Azije, dr Huseina AHZ Al-Musalama. Domaćin ovog sastanka, pored predsednika Olimpijskog komiteta Srbije, bio je i gospodin Nenad Lalović, član Izvršnog odbora Međunarodnog olimpijskog komiteta i predsednik Svetske rvačke federacije, a sastanku su prisustvovali i potpredsednik Olimpijskog komiteta Srbije Žarko Zečević i generalni sekretar OKS Đorđe Višacki.

 

Gospodin Al-Musalam, pored funkcije koju obavlja u Asocijaciji olimpijskih komiteta Azije, nalazi se na mestu generalnog sekretara Olimpijskog komiteta Kuvajta, a od 2015. godine nalazi se na mestu prvog potpredsednika Svetske plivačke federacije (FINA).

 

Učesnici sastanka razgovarali su o izazovima sa kojima se međunarodna olimpijska porodica susreće u pripremama za nastup na predstojećim Olimpijskim igrama u Tokiju, kao i o nedavno usvojenoj Olimpijskoj agendi 2020 + 5 Međunarodnog olimpijskog komiteta. Otvorena je mogućnost za dalje unapređenje sportske saradnje između naše zemlje i Kuvajta, ali i drugih zemalja sa područja Azije.

 

„Drago mi je što iznova dokazujemo da olimpizam ne poznaje granice, pa tako i u ovim okolnostima nalazimo mogućnosti i spremnosti da viđamo iskrene prijatelje i pravimo nove planove sa njima. Gospodin Al-Musalam je iskusan sportski radnik sa velikim međunarodnim iskustvom i, usudiću se da kažem, najveći favorit za novog predsednika FINA-e. Ovu posetu iskoristili smo da razgovaramo o novim mogućnostima za pripreme i usavršavanje naših sportista i sportskih stručnjaka. Gospodinu Al-Musalamu želimo mnogo uspeha u daljem radu i, verujem, novoj funkciji koju će u budućnosti obavljati.“ – istakao je prilikom posete predsednik Olimpijskog komiteta Srbije Božidar Maljković.

 

Dr Al-Masalam će u Srbiji boraviti dva dana tokom kojih će imati niz sastanaka sa najvišim sportskim zvaničnicima naše zemlje.