Grad Novi Sad, Olimpijski komitet Srbije i DDOR Novi Sad priređuju izložbu na temu Olimpijskih igara

Parallax Leaf - OKS

Gradonačelnik Novog Sada, Milan Đurić je juče u Novom Sadu otvorio izložbu „Tokio 2020 – Trenuci za pamćenje” zajedno sa predsednikom Izvršnog odbora DDOR osiguranja Frančeskom Mašijem i potpredsednicom Olimpijskog komiteta Srbije Milicom Đuričić, uz prisustvo predstavnika DDOR Osiguranja i naših veterana olimpijaca.

 

 

Sve do kraja održavanja Olimpijskih igara u Parizu, Novosađani će moći na panoima u Ulici kralja Aleksandra da pogledaju zanimljivu izložbu fotografija.

 

U susret Olimpijskim igrama koje će se održati od 26. jula do 11. avgusta 2024. godine u Parizu, izložba fotografija iz Tokija je prilika da se na slikovit način podsetimo prethodnih Igara, trenutaka radosti, tuge, druženja, podrške, ponosa i slavlja.

 

Fotograf Ivica Veselinov, dugogodišnji saradnik Olimpijskog komiteta Srbije, zabeležio je svaki trenutak radosti i tuge da bi svet imao priliku da se podseti trenutaka koji će zauvek ostati upisani u istoriji srpskog sporta i olimpijskog pokreta.

 

Na Olimpijskim igrama u Tokiju, Srbiju je predstavljalo 87 sportista u 16 olimpijskih sportova. Olimpijski tim Srbije osvojio je ukupno 9 medalja: 3 zlatne, 1 srebrnu i 5 bronzanih, što je najveći broj osvojenih medalja otkako naša zemlja nastupa samostalno kao Srbija.

 

Pariz, kao grad umetnosti, je inspirisao Grad Novi Sad i DDOR kao zvanično osiguranje Olimpijskog komiteta Srbije, da upravo izložbom fotografija iskažu divljenje i pruže podršku našim sportistima koji će nastupiti na Olimpijskim igrama u Parizu.

 

Istovremeno, Novosađani, Grad Novi Sad, Evropska prestonica kulture 2021 na ovaj način dobijaju još jednu specijalnu priliku da osete duh olimpizma i budu deo Olimpijskih igara koje od antičkih vremena utiču na kulturu i društvenu zajednicu.

 

Olimpijski veterani, kao i današnji sportski takmičari su bili i ostali primer najvećih ljudskih vrednosti.