Ivana Vuleta je šampionka sveta u skoku udalj!

Parallax Leaf - OKS

Naša najbolja atletičarka, Ivana Vuleta, na Svetskom prvenstvu u Budimpešti osvojila je najsjajnije odličje neverovatnim skokom od 7,14 metara i tako postala šampionka sveta u skoku udalj. Ne samo da je osvojila svetsko zlato, nego je postavila i novi državni rekord, a njen rezultat trenutno je vodeći na svetu. Prethodni državni rekord takođe je bio u njenom vlasništvu i iznosio je 7,10 m iz 2016. godine.

 

foto: SAS

 

Vuleta je na Svetskom prvenstvu u Budimpešti najdalji skok zabeležila u petoj seriji – 7,14 m, dok je u drugoj seriji zabeležila skok od 7,05 m koji je doveo našu atletičarku u vođstvo. Pored ova dva skoka, Ivana je imala dva prestupa i skok od 6,91 m. Drugo mesto zauzela je Tara Dejvis-Vudhol iz SAD-a sa 6,91 m, dok je trećeplasirana takmičarka iz Rumunije, Alina Rotaru-Kotman sa 6,88 m.

 

 

Podsećanja radi, Ivana Vuleta je pre mesec dana doskočivši do 6,86 metara na mitingu Dijamantske lige u Monaku ispunila normu za Olimpijske igre i tako postala član Tima Srbija za predstojeće Igre u Parizu 2024.