Ivana Vuleta osvojila Dijamantsku ligu, Angelina Topić treća!

Parallax Leaf - OKS

Naša najbolja atletičarka Ivana Vuleta pobedila je u finalu Dijamantske lige u skoku udalj rezultatom 6.85m i tako stigla do svog petog Dijamantskog trofeja u karijeri. S druge strane, Angelina Topić zauzela je treće mesto na završnom mitingu Dijamantske lige u Judžinu, pošto je preskočila visinu od 1,95 metara.

 

Ivana Vuleta Angelina Topić
foto: SAS

 

Ivana Vuleta je peti put postala šampionka Dijamantske lige u skoku udalj. U finalu, naša Ivana je imala identičan najbolji rezultat kao i Ese Brume iz Nigerije. Obe su skočile po 6,85m, a u tim slučajevima se gleda drugi najbolji skok takmičarke. Tu je bila bolja naša atletičarka jer joj je drugi najbolji skok bio 6,77, a Nigerijki 6,69 metara. Treće mesto je pripalo Amerikanki Kvaneši Burks sa rezultatom 6,77 m.

 

Ovo je Vuleti peti Dijamanstki trofej u karijeri, a ukupna devetnaesta pobeda na mitinzima Dijamantske lige. Osvajanjem Dijamantske lige, Ivana je zaokružila ovu sjajnu sezonu, u kojoj se okitila titulom svetske prvakinje, najboljim rezultatom na svetu ove godine, i prvim mestom na svetskim rang listama.

 

Ivana Vuleta Angelina Topić
foto: Starsport

 

Talentovana mlada srpska atletičarka, Angelina Topić, zauzela je treće mesto na finalnom mitingu Dijamantske lige u Judžinu, pošto je preskočila visinu od 1,95 metara. Prethodno je Angelina bila besprekorna na visinama 1,91 metara i 1,83 metara, dok je na 1,87 metara posle jednog rušenja odlučila da preskoči ostale pokušaje i prenese ih na narednu visinu. Ukrajinka Jaroslava Mahučik je osvojila prvo mesto, dok je druga bila Australijanka Nikola Olislagers. Obe su preskočile po 2,03, ali je ukrajinska atletičarka to učinila iz drugog pokušaja, a njena suparnica iz trećeg.

 

Angelina Topić kontinuirano ostvaruje fenomenalne rezultate na najvećim takmičenjima. Skoro gde god da je uzela učešće ove sezone, Angelina je zauzela neko od prva tri mesta.